Quantcast

Ant Napoleono kalno – stipraus vėjo padariniai: pasvirusio medžio niekas netvarko

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis Kaune praūžę stiprūs vėjai kai kur nutraukė laidus, tad problemos buvo greitai sutvarkytos. Tačiau yra vietų, kur vėjas išvertė medžius, tačiau iki šiol jie nesulaukia tarnybų dėmesio. Vienas tokių pavojingai pasvirusių medžių yra ties laiptais, vedančiais į Napoleono kalno viršų.

Šančių gyventojas, fotografas Darius Petrulis pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuotas pavirtęs medis. Matosi, jog ant Napoleono kalno augęs medis tiesiog išrautas su šaknimis, tačiau pats kamienas pavojingai pasviręs ant laiptų, kuriuos ne taip seniai miestas čia įrengė.

Visuomenininkas atkreipė dėmesį, jog stiprūs vėjai Kaune siautė dar prieš kelias dienas, tačiau pasviręs ir pavojų praeiviams keliantis medi netvarkomas iki šiol. Vyras stebėjosi, kad kiti ant kalno augę, tačiau vėjo parblokšti medžiai buvo sutvarkyti, o šis tarsi specialiai paliktas taip, kad nutiktų nelaimė.

Kauno savivaldybės darbuotojai specialiai palikot? Juk mačiau, kad buvot atvažiavę. Laukiat mamytės su vežimėliu?

„Napoleono kalnas Kaune. Vėtros nuversti medžiai. Matosi, kad keli jau apipjaustyti medžiai guli kalno šlaite, bet virš laiptų paliko pavojingai kabantį medį. Kauno savivaldybės darbuotojai specialiai palikot? Juk mačiau, kad buvot atvažiavę. Laukiat mamytės su vežimėliu?“ – emocijų negailėjo vyras.

Jis portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad nuotraukos darytos penktadienį ryte. Būtent pasivaikščiojimo metu jis matė, kaip specialistai genėjo kitus nuvirtusius medžius, tačiau tą medį, kuris pakrypęs virš medinėmis pakopomis, tiesiog paliko likimo valiai.

Dariaus Petrulio nuotr.

Internautai šioje situacijoje neslėpė ironijos, sakydami, kad medžių ant Napoleono kalno visai nereikia, mat geriau atrodytų, jei būtų sutvarkytas kaip Gedimino kalnas. Kiti prisijungė sakydami, kad jei būtų betonas, tai nekiltų jokių problemų dėl vėjo išverstų medžių.

Portalas kauno.diena.lt klausimus dėl šios situacijos išsiuntė Kauno miesto savivaldybei. Ji nurodė, kad nuvirtusį medį tvarkys ne miestas, o kitos institucijos.

„Napoleono kalno teritorija patenka į miško plotą, kurį prižiūri Valstybinė miškų urėdija. Informacija apie nuvirtusį medį perduota miškininkams, kurie artimiausiu metu sutvarkys esamus padarinius“, – komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tunelio g.

Tunelio g. portretas
Tunelio g. prie viaduko, Ąžuolyno pakraščiuose - metų metais medžiai voliojasi, irgi nėra kam tvarkyti.

KTU

KTU portretas
Keistai gaunasi Kauno mieste. Sveikus gražius medžius išpjauna su vėjeliu. O kai tikrai reikia tvarkyti, dėmesio mažai ir darbai stringa.

...

... portretas
diversija padaryta .france ,straipsnis apie nieka .svarbu palot vatnikams kaip blogai kaune .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių