Quantcast

Ant dviračių – su sijonais!

Vasarai apnuoginus moterų ir merginų kojas, aprangos stilių toliau žada koreguoti festivalis "Skirt bike". Birželio 13-osios kodas – sijonai.

Vyks ketvirtą kartą

Reaguodama į organizatorių – bendruomenių laboratorijos "Fluxus Labas!", kuri yra projekto "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" dalis, kaunietės entuziastės jau ne pirmus metus žiedais kaišo dviračių vairus, pačios šoka į sijonus ar gražiausias sukneles ir mina simbolinę kelių kilometrų atkarpą miesto gatvėmis. 2019-aisiais sijonuotų dviratininkių kolona pajudėjo iš Santarvės parko Šilainiuose. Dar po metų entuziastės susibūrė Dainavos mikrorajone. 2021-aisiais pedalus jos mynė link centro, o šiemet ir vėl grįžo į Dainavą, Draugystės parką. Jame, prie Broniaus Zalenso skulptūros "Švelnumas" birželio 13 d. 18 val. rinksis ir startuos festivalio "Skirt Bike" dalyviai. Šiemet, anot organizatorių, numatyta 5 km atkarpa, todėl įveikti ją nebus sudėtinga ir jau patyrusiems, ir pradedantiesiems entuziastams.

"Važiuosime neskubėdami, tvarkingai, dviračių takais", – renginio siela, organizatorė ir geriausia šalies vairuotoja Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė priminė, kad laukia ne azartiškos varžytuvės, kas greičiau įveiks minėtą atstumą, o lengvas ir neįpareigojantis pasivažinėjimas.

Papuoškite dviračius

Sijonas arba suknelė nėra pagrindinė sąlyga, žinoma, organizatoriai vylėsi, kad taip apsirengusių dalyvių nestigs.

Nors renginys siunčia sijonuotą žinutę, laukiamos ne tik damos – prisijungti prie dviračių kolonos kviečiami ir vaikai, ir vyrai. Pastarieji, anot S.Dambrauskaitės-Bakutienės, jau nuo pirmųjų metų reiškiasi gana aktyviai, o 2019-aisiais keli jų, solidarizuodamiesi su moterimis, patys pasipuošė moteriškais drabužiais. Beje, praėjusiais metais tą patį padarė ir žymiausias Kauno plikšius – renginio dieną Mykolo Žilinsko dailės galerijos pašonėje stovintis Petro Mazūro "Žmogus" savo nuogumą prisidengė kreminės spalvos medžiagos skiaute. Sijonas arba suknelė nėra pagrindinė sąlyga, žinoma, organizatoriai vylėsi, kad taip apsirengusių dalyvių nestigs.

"Tikrai žinau ne vieną atvejį, kai renginiui moterys ruošėsi labai atsakingai. Kai kurios jų netgi specialiai siuvosi drabužius!" – S.Dambrauskaitė-Bakutienė priminė, kad besipuošdami patys miestiečiai nepamirštų ir savo dviračių.

Aprištų juos margaspalviais kaspinėliais, juostelėmis, gėlių žiedais ar kitais ryškiais aksesuarais.

Patogu: minti dviračių pedalų, anot moterų, nei sijonai, nei suknelės netrukdo. / M. Plepio nuotr.

"Ne bėda, jei namuose nieko neturite. Renginio metu vyks kūrybinės dirbtuvės, kuriose galėsite pasigaminti dviračio papuošalą", – pašnekovė neabejojo, kad kūrybinių dirbtuvių vedlių idėjos miestiečiams padės išlaisvinti fantaziją ir sukurti originalius dviračių akcentus.

Laukia daug veiklų

Birželio 13-ąją dar prieš dviračių startą 16 val. renginio organizatoriai Draugystė parke įsuks ir daugiau veiklų. Vaikai galės piešti, konstruoti, moterys ir merginos pinti vainikėlius. Čia pats skambės muzika, bus įrengtas mainų kampelis, kuriame netinkančią palaidinę galėsite iškeisti į patikusį kaklo papuošalą, o žaislą į knygą ar keraminį puodelį.

"Registruotis iš anksto nereikia. Tai darysime vietoje. Svarbiausia, kaip ir visuose renginiuose, su savimi turėti gerą nuotaiką, o jei dalyvausite dirbtuvėse, galite iš namų atsinešti kokių nors priemonių", – nors pastarosiomis žada pasirūpinti organizatoriai, savos atsargos, anot S.Dambrauskaitės-Bakutienės, dažniausiai praverčia.

Šiuo renginiu darsyk norima paskatinti žmones bendrauti ir priminti, kad nebūtina gyventi pačiame miesto centre, trokštant pamatyti skambias muzikantų eitynes ar spektaklį po atviru dangumi.

"Praėjusius kartus pasitaikė labai geras oras. Viliamės, kad dangus nepašykštės jo ir dabar, – o jei ir iškris vienas kitas lašas, nuotaikos, S.Dambrauskaitės-Bakutienės tikinimu, tai neturėtų sugadinti. – Esame pasiruošę palapinių, todėl jei ir bus kritulių, renginio tikrai neatšauksime."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks tikslas?

Koks tikslas?  portretas
Daryt toki parada? Kad sukelt hormonus ir padaugetu isprievartavimu?

TAs pats

TAs pats portretas
Sekantis etapas - be sijonų ir be kelnaičių:) Nuoširdžiai pritariu:)

PRAVEDINT TAI REIKIA

PRAVEDINT TAI REIKIA portretas
O CIA VASARELE JAU ATEJO, HORMONAI VERDA, JI KAZKO NORI
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių