Quantcast

„Amber Food“ vadovas G. Balnis išpirks akcijas iš V. Matijošaičio šeimos

  • Teksto dydis:

Vienos didžiausių Lietuvoje restoranų grupių „Amber Food“ vadovas ir akcininkas Gediminas Balnis išpirks 80 proc. grupės akcijų iš Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bei jo šeimos narių valdomų įmonių. Mainais už tai G. Balnis V. Matijošaičio šeimai parduos 20 proc. nekilnojamojo turto valdymo įmonių akcijų paketą.

Užbaigus sandorį G. Balnis valdys 100 proc. grupės „Amber Food“ akcijų, pranešė „Amber Food“.

G. Balnis sako, kad „Amber Food“ restoranai šiuo metu patiria beprecedentę aktyvistų, raginančių V. Matijošaičio iš dalies valdomą „Vičiūnų grupę“ kuo greičiau trauktis iš Rusijos, ataką – ji ardo veiklą ir santykius su klientais bei partneriais.

„Suvokdamas, kad šiandien patiriama krizė gali padaryti neatitaisomą žalą tiek prekės ženklų reputacijai, tiek grupės veiklos tęstinumui ir siekdamas išsaugoti beveik 15 metų kurtą verslą bei darbo vietas daugiau nei tūkstančiui žmonių, nusprendžiau išpirkti visas akcijas“, – pranešime sakė G. Balnis.   

Sandorio finansavimui G. Balnis V. Matijošaičio šeimai parduos 20 proc. nekilnojamojo turto valdymo įmonių akcijų paketą. Dabar V. Matijošaičio šeima valdo 80 proc. jų akcijų. Sprendimą akcininkai priėmė pirmadienį, sandorį ketinama užbaigti gegužę.

G. Balnis BNS patikslino, kad parduos jo valdomą akcijų dalį įmonėse „Gildijos investicijos“, „Laisvės investicijos“, „Jūros investicijos“, „Vokiečių investicijos“ ir „Rinktinės investicijos“. 

„Čia yra geriausi perliukai Lietuvos vietose. Tai yra viešbutis, statomas Vilniuje, „Metropolio“ (viešbutis Kaune – BNS) pastatas – visas viešbutis su kitais gretimais pastatais, Rotušėje Kaune kelios patalpos, Vokiečių gatvėje Vilniuje – visas didžiulis nekilnojamojo turto paketas“, – BNS sakė G. Balnis.

Čia yra geriausi perliukai Lietuvos vietose.

„Manyčiau, kad net ir didesnė (vertė nei „Amber food“ akcijos – BNS) yra, bet greitai dėliojomės, reikia greitai dėlioti sprendimus ir ne laikas buvo ginčytis“, – pridūrė jis.

„Amber food“ grupei priklauso restoranai „Katpėdėlė“, „Charlie Pizza“, „Manami“, „Sugamour“, „La Crepe“, „Skonis“, „Guacamole“, „Lunch up“, „Grill Terrace“  ir kiti.

G. Balnis tikina, kad „Amber Food“ yra autonomiškas verslas, kuriame V. Matijošaitis ir jo šeimos nariai veikia kaip investuotojai, neužima jokių apmokamų pareigų ir iki šiol čia uždirbtą pelną reinvestuodavo į restoranų tinklo plėtrą.

„Amber Food“ nėra „Vičiūnų grupės“ dalis, tačiau visuomenės akyse akcininko sąsajos užtenka, kad viskas būtų matuojama tuo pačiu matu. Restoranai tapo patogiu taikiniu, nepaisant fakto, kad „Amber Food“ su Rusija neturi nieko bendro, toje rinkoje neveikia, nieko iš jos neperka ir nieko jai neparduoda“, – teigė jis.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą ir Lietuvos bei kitų Vakarų šalių verslams masiškai traukiantis iš Rusijos, „Vičiūnų grupė“ pranešė stabdanti gamybą fabrike Tilžėje, o vėliau, sulaukusi kritikos patikslino, jog gamybą tęs, kol turės žaliavų, ir per kelis mėnesius parduos verslą. Jos produkcija iki šiol parduodama Rusijoje ir kitose Rytų rinkose. Dėl to visuomenėje kilo pasipiktinimas.

Kritikos sulaukė ir „Amber Food“, kurios dalis akcijų priklauso V. Matijošaičio bei jo šeimos narių valdomoms įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Kaip idomu! Matijosaicio statytinis kuris savo varduvaldo 20 proc akciju, jas issikeis pas matijosaiti ir valdys 100 proc viesai,o stalciui sutartisbe datos kur matijosaitis valdys 100 proc savo akciju. Cia Balnis i medi atsitrenke kad mano kad patikesim. Amber food ir nt fondai buvo ir lieka matijosaicio. Balniau, arogancija nepaeis

Kaip juokinga

Kaip juokinga portretas
Kaip juokinga...., kad net koktu

Justas

Justas portretas
Krabo pinigais?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių