Quantcast

Aludariai keičia miesto veidą

Vietoje miestą darkiusių vaiduoklių Kaune kyla nauji statiniai. Vienas tokių – aludarių pasistatytas modernus sandėliuoti skirtas pastatas Kaunakiemio gatvėje.

„Plečiamės savo istorinėse žemėse“, – antradienį per pastato atidarymą pasakojo alaus daryklos „Volfas Engelman" generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Pastatas iškilo labai greitai. Tačiau rangovams - bendrovei "Autokausta" užsakovai dėkojo ne tik už operatyvumą, bet ir už profesionalumą bei atliktų darbų kokybę.

Per pastato atidarymo ceremoniją meras Visvaldas Matijošaitis atkreipė dėmesį, kad rangovas yra Kauno bendrovė. Jis sakė, kad ši ceremonija - ne tik puiki proga pasidžiaugti tuo, kad mieste vis aktyviau naikinami šabakštynai ir atsiranda vis daugiau tvarkos, bet ir tuo, kad Kaunas turi vienas geriausių šalyje statybų bendrovių.

Alaus darykla Kaunakiemio gatvėje veikia jau pusantro šimto metų. „Tai yra istorinis alaus kvartalas“, – teigė M. Horbačauskas. Šalia gamyklos kadaise plytėjo apynių laukai. Dabartinė Turbinų gatvė anksčiau vadinosi Bravoro gatve, o kiek toliau buvo Apynių gatvė.

Ilgainiui aludarių valdos aplink dabartinę Kaunakiemio gatvę sumažėjo. Deja, atsirado ir dideli apleistų statinių kompleksai. Vieną jų, buvusį greta gamyklos, „Volfas Engelman“ pernai ir įsigijo.

Dalį nusipirktoje 5,5 ha ploto teritorijoje buvusių apgriuvusių statinių aludariai sulygino su žeme. Iškilo naujas pastatas, teritorija sutvarkyta, dalis jos paversta stovėjimo aikštele.

Naujas sandėlis yra greta gamyklos. Tai „Volfui Engelman“ per metus leis sutaupyti po 300-400 tūkst. eurų. Į šią sumą įeina išlaidos, kurių nebereiks švaistyti, produkcijos transportavimui į nuo gamyklos nutolusius sandėlius bei šių sandėlių nuomai.

„Turėdami naujus sandėlius galėsime atsisakyti esančių kituose miestuose, pavyzdžiui, Vilniuje, Jonavos rajone ar Panevėžyje. Kai į juos iš gamyklos nebevežiosime prekių, sumažės ir tarša miesto centre“, – džiaugėsi M. Horbačauskas.

Naujojo pastato atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, pasveikinęs aludarius ir rangovus su sėkmingu projektu, išreiškė viltį, kad jie toliau plėsis.

„Tikimės, kad ir daugiau griuvėsių greitai nebeliks. Gal ten naują cechą norėtumėte statyti? Šiandien kaip tik paskelbėme, kad juos parduodame“, – pasiūlė V. Matijošaitis, turėdamas galvoje žinią, kad Kauno miesto savivaldybės dalinai valdoma bendrovė „Stoties turgus“ parduoda nebaigtą statyti 23 tūkst. kv. m. prekybos ir paslaugų kompleksą.

M. Horbačauskas teigė, kad planuose yra plėtros projektų, tačiau naujų sklypų nesižvalgoma – pakaks vietos ir naujojoje 5,5 ha ploto teritorijoje.

Anot bendrovės vadovo, naujieji sandėliai, kurie bus pilnutėliai jau po mėnesio, vis tik nepatenkinks visų gamyklos poreikių, o ir pačios gamyklos pajėgumų jau trūksta. Tad galbūt iškils ne tik daugiau sandėlių, bet ir gamybinių patalpų.

Bendrovės investicijos į naująjį sandėlį, infrastruktūrą ir įrangą, kurią tik ir trūksta sumontuoti, bendrai sieks 4,5–5 mln. eurų. Statybos darbus atliko bendrovė „Autokausta".

Tikimasi, kad sandėlis atsipirks per 10 metų.

Daugiausiai „Volfas Engelman“ produkcijos eksportuojama į Rusiją. Nemažai ir į Izraelį, Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Kiniją, Pietų Korėją. Planuojama eksportuoti ir į Pietų Afrikos Respubliką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Truputį nusigrybavo...

Truputį nusigrybavo... portretas
Gal bendrai paėmus meras ir neblogai tvarkosi, bet šis atvejis rodo, jog dar reikia žmogui susigaudyti, kas yra gerai, kas blogai. Deja, jei valdžios žmonės patys vartoja, kaip jie galės išblaivyti tautą? Na bet gal palaipsniui, tegul jis padirba juodesnius - sunkesnius darbus, tokius kaip gatvių remontas. Karbauskis išblaivys liaudį, o vėliau, kai pradės galvos veikti, ateis laikas kultūrai ir dvasiškumui :)

Kaunietis

Kaunietis portretas
Meras tai pagal figura matosi, kad yra alaus megejas.

Valatkevičiaus

Valatkevičiaus portretas
morda tai vos telpa rėmuose, pragyvens ne vieną merą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių