Quantcast

Aleksoto gyventojai širsta dėl duobių: gatvėje jaučiasi kaip slalomo trasoje

Aleksoto gyventojų problema tapusi duobėta Akacijų gatvė jau ne vienerius metus yra iššūkis pėstiesiems bei automobiliams. Kelias į namus, sako kauniečiai, kone prilygsta slalomo trasai – kiekviename posūkyje tyko nežinomybė dėl galimo pavojaus. Tačiau Kauno valdžia žada netrukus čia prasidėsiančius pokyčius, todėl gerinti esamą keblią situaciją dabar esą neverta.

Gyventojų teigimu, maždaug prieš dešimt metų Akacijų gatvėje buvo tiestas vandentiekis. Po vykdytų darbų teritorija esą taip ir liko išrausta. Dėmesio sulaukė tik atkarpa, ties kuria stūkso Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos pradinių klasių korpusas – ten išklota nauja kelio danga.

Čia kaip slalomo trasoje – nežinai, ko tikėtis.

„Galėtų bent duobes užlopyti – neįmanoma nei praeiti, nei pravažiuoti. Čia kaip slalomo trasoje – nežinai, ko tikėtis. Juokinga ir tai, kad itin didelis dėmesys skiriamas Akacijų gatvės šalikelėms – trečią kartą per šią vasarą čia šienaujama, nors plotai ir nedideli. Praeitą savaitę buvo atvažiavęs didelis traktorius – praūžė Akacijų gatvės pakraščiais, bet į šalutines žolėmis ir krūmynais apaugusias gatveles neužsuko“, – stebėdamiesi šyptelėjo aleksotiškiai.

Pašnekovai atviravo, jog matydami tokį Kauno valdžios neveiksnumą minėtos gatvės atžvilgiu, Aleksoto gyventojai jau ne kartą patys yra kovoję su vis gilėjančiomis kelio dangos duobėmis, užversdami jas įvairiomis statybinėmis medžiagomis, kad situacija bent laikinai taptų geresnė.

Kaip portalui kauno.diena.lt sakė Aleksoto seniūnijos seniūnė Liukrecija Navickienė, Akacijų gatvėje iš Europos Sąjungos skiriamų lėšų projektams ne tik rengiamasi įrengti lietaus nuotekų sistemą, bet ir vykdyti kapitalinį remontą, todėl dabar atlikti naujus kasinėjimus esą nėra prasmės.

L. Navickienė patvirtino, kad Aleksoto gyventojų skundų telefonu dėl probleminės Akacijų gatvės teko sulaukti ne kartą. Žmonių pasipiktinimą esą kursto ne tik duobės, bet ir susidėvėjusi žvyruotoji gatvės atkarpa.

„Pranešiau gyventojams, kad darbai pasitelkiant greiderį Akacijų gatvės žvyruotoje dalyje kaip ir kitose mieste esančiose tokio tipo kelio dangų gatvėse turėtų prasidėti jau rugsėjį. Tokią informaciją man pateikė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai“, – teigė Aleksoto seniūnė.

Žinią apie Akacijų gatvėje bręstančius pokyčius portalui patvirtino ir Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Pasak jo, šiuo metu rengiamas minėtos gatvės tvarkymo projektas, o kitąmet čia prasidės remonto darbai.


Šiame straipsnyje: AleksotasAkacijų gatvėduobėsLiukrecija Navickienėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Netvarkys

Netvarkys portretas
Prades darbus tuomet verksit kaip del Griskabudzio gatves ..Jokiu darbu nebus nes statyba bus dar blogiau..Kraustykites i isasfaltuotus rajonus...

Aha

Aha portretas
Užkimškit... Manai, Heniuk, labai jie ten tuos laiškus skaito? Arba eina viskas tiesiai į šiukšliadėžę, arba į spamą, arba paprasčiausiai automatas atmeta, nes "perpildyta"... Radai kuo pagąsdint!

Henrikas

Henrikas portretas
Užkimškit mero ir tarybos narių e-pašto dėžutes laiškais!
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių