Quantcast

Aleksote vairuotojus stebina uždengtas šviesoforas

Aleksote, Europos prospekte vairuotojus glumina šviesoforas, kurį iš dalies uždengia apšvietimo stulpas. Kauniečiai nesupranta, kodėl priimtas sprendimas, kuris prastina eismo saugumą.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai atkreipė dėmesį į Europos prospekto ir Veiverių plento sankryžą. Šioje vietoje matomi ne visi įmontuoti šviesoforai. Vienas šviesoforas iš pirmosios eismo juostos praktiškai uždengtas šalia pastatytu apšvietimo stulpu.

„Jei jau buvo įrengtas tas stulpas, tai gal reikėjo ir šviesoforą perkelti. Dabar keistai atrodo, kai juosta eina per visas tris šviesoforo sekcijas. Aišku, dar yra ir kitose vietose įrengti šviesoforai, nebūtinai į šoninį žiūrėti, bet vis tiek kažkur pritrūko logikos. Visur medžių šakas pjausto, pasuka šviesoforus kiek šonu, kad tik jie gerai matytųsi, o Europos prospekte nusprendė prieš šviesoforą pastatyt stulpą. Toks vaizdas jau kurį laiką pasitinka vairuotojus“, – kritikos negailėjo Alvydas.

Kaunietis papildė, jog stulpas užstoja ir kelio ženklus, tad, jo nuomone, jis pastatytas netinkamoje vietoje.

Vyčio Šulinsko nuotr.

Portalas pasidomėjo, ar minėtoje sankryžoje buvo atlikti kokie darbai ir kodėl nuspręsta dalinai uždengti eismą reguliuojantį šviesoforą. Miesto savivaldybės atstovai pažadėjo surasti šios problemos sprendimą.

„Dalis Europos prospekto – ką tik po rekonstrukcijos. Atnaujinta važiuojamoji danga, takai, apšvietimas, kelio ženklai. Konkrečioje sankryžoje šviesoforai pakabinti keliose vietose. Tačiau spręsime, kaip būtų galima pagerinti dešinėje pusėje esančio šviesoforo signalų matomumą“, – nurodė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Europos prospekte nusprendė prieš šviesoforą pastatyt stulpą.

Po Europos prospekto rekonstrukcijos, dalis gatvės buvo praplatinta. Be to, kiek toliau nuo sankryžos su Veiverių plentu, įrengta ir žiedinė sankryža, tad šioje eismo arterijoje pokyčių tikrai yra. Taip siekiama pagerinti pralaidumą ir užtikrinti eismo saugumą. Miesto atstovai primena, kad reikia nuolat stebėti kelio ženklus ir ženklinimą, mat galbūt ne visi vairuotojai dar spėjo priprasti prie pokyčių, todėl būtina neprarasti budrumo.


Šiame straipsnyje: uždengtas šviesoforaskelio ženklasvairuotojaimatomumassaugumasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

fd

fd portretas
Karaliaus Mindaugo ir Birštono g. sankryža tas pats , nuo Akropolio link Aleksoto . Rašiau kažkokiai kelių direkcijai tai siuntinėt pradėjo Savivaldybės pusėn - niekam neidomu kol žuvusių nėra .

Panevėžietis

Panevėžietis portretas
Atvažiuokite į Panevėžį, tai ne vieną naujai įrengtą šviesoforą rasite, kurį pridengia apšvietimo stulpai, be to centre tikriausiai girti rangovai aukštai kabino šviesoforus, nes kiekvienas pakrypęs skirtingais kampais.

viskas ten normaliai

viskas ten normaliai portretas
0,5metro už ar 0,5metro prieš - viskas puikiai matyt, be to matyt (ir nuotraukoje) šviesoforas viršuje. taip kaip siūlė pirmas komentatorius - kreipkitės pas gydytojus su savo kliedesiais
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių