Quantcast

Aleksote – Kalėdų pasaka globojamiems vaikams

Aleksote praeivių akis traukia šimtais lempučių papuoštas namas. Jo šeimininkai pasakojo, pastatą išpuošę, kad globojamiems vaikams Kalėdos taptų tikru stebuklu, nes dalis jų niekada nematę šios šventės.

S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje vakare vienas namas išsiskiria iš kitų.

"Idėja papuošti namus kilo, nes mūsų šeimoje gyvena devyni globojami vaikai. Kai kurie vaikai į mūsų šeimą atėjo niekada gyvenime nematę kalėdinės eglutės. Todėl norėjosi jiems suteikti kuo didesnį džiaugsmą. Žinoma, visi šie norai kainuoja, tačiau Kalėdos – vieną kartą per metus, todėl tikrai norėjome šią šventę vaikams padaryti kuo įsimintinesnę", – pasakojo tėvų netekusius vaikus globojanti Sonata Matz.

Pasak jos, kiekvienais metais lauke pakabindavo po vieną kitą šviečiančią girliandą, tačiau šiais metais norėjosi visą kiemą paversti tikra kalėdine pasaka, todėl kieme atsirado įvairių dekoracijų.

Kai kurie vaikai į mūsų šeimą atėjo niekada gyvenime nematę kalėdinės eglutės.

"Pasiruošimas truko daugiau nei mėnesį. Viskas nuo oro sąlygų priklausė, jei lijo, nieko nekabinome. O kiek švieselių dega, net nežinau, neskaičiavau, bet viską suskaičiuoti gerokai užtruktų. Tiesiog pirkome ir dėjome, viską derinome, jei trūko kažko, dar pridėjome. Dabar kiekvieną vakarą, kai uždegame visas lemputes, vaikams tai suteikia tikrai labai daug džiaugsmo. Jie jau ir laiškus Kalėdų Seneliui parašė ir labai laukia didžiosios metų šventės", – kalbėjo globėja.

S.Matz "Kauno dienai" pasakojo, kad girliandas kabino visa šeima. Visi kibo ruoštis Kalėdoms. "Tai buvo toks komandinis vaikų darbas", – pridūrė kaunietė.

Kalėdas visa šeima planuoja sutikti namuose. Globojami vaikai jaučia visą namų šilumą, rikiuojasi prie eglutės. "Jie tikrai nenori išeiti, gali kad ir visą naktį Kalėdų Senio laukti", – pridūrė S.Matz.

Kaunietė prisipažino, kad šviečiantis namas sužavėjo ir kaimynus. Moteris sulaukė ne vieno skambučio, jog šis Aleksoto kiemas skleidžia jaukumą.

Kilni misija

Tiek pati S.Matz, tiek jos mama Eugenija Žilinskienė, kuri buvo "Kauno dienos" konkurso "Metų kaunietės" finalininkė, savo gyvenimą paskyrė vaikams. Šeima gali pasigirti, kad jos istorijoje yra įrašyta dešimtys globojamų vaikų vardų ir jų likimo vingių.

Šiuo metu šeimynoje auga devyni tėvų palikti vaikai, net aštuoni jų turi negalią. Mažiausiam globotiniui beveik du metai, vyriausiajam – dešimt. S.Matz pasakojo, kad visi vaikai sutaria puikiai.

"Jie pas mus visi kaip viena didelė šeima, vienas kitą palaiko. Jei kažkuris suserga, tai kiti jį guodžia, prižiūri, dovanoja piešinius. Smagu, kad ir su mažiuku visi žaidžia. Jie vienas be kito negali", – kalbėjo S.Matz.

S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esantis namas, atrodo, neturi sienų. Čia gyvena E.Žilinskienė su vyru, jos dukra S.Matz su savo vyru ir vaikais bei globojami vaikai. E.Žilinskienė "Kauno dienai" yra pasakojusi, kad tėvų netekusius vaikus į savo šeimą priėmė tada, kai užaugo anūkai. Dabar šeima neįsivaizduoja namų be vaikų klegesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI KO

TAI KO portretas
tyli puidokininkai? Pagarba globėjams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių