Quantcast

Aktyviausiems Kauno rajono mokiniams – motyvuojantys žodžiai ir stipendijos

  • Teksto dydis:

Raudondvario pilyje keturiolikai įvairių olimpiadų ir konkursų laureatų, labai gerai besimokančių, aktyvių ir pilietiškų Kauno rajono moksleivių išdalytos Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo kalėdinės stipendijos. Kandidatus stipendijoms gauti atrinko rajono mokyklų bendruomenės.

„Džiaugiuosi, kad Kauno rajone daugėja darbščių ir talentingų vaikų, tai rodo ir jūsų gražūs pasiekimai. Stipendija nėra didelė, tačiau jaunam žmogui labai svarbu būti pastebėtam, įvertintam, paskatintam. Toks ir yra pagrindinis mūsų tikslas“, – kalbėjo moksleiviams fondo pirmininkė.

Kalėdinės stipendijos nusipelnęs Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos mokinys Vidas Lukoševičius anksčiau apdovanotas ir padėkos raštu už aktyvią socialinę-pilietinę veiklą, nuolat dalyvauja Konstitucijos egzamine, tarptautiniuose matematikos, informacinių technologijų konkursuose. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos auklėtinis Deividas Žandaravičius – įvairių dalykų olimpiadų prizininkas, Mokinių tarybos vadovas, renginių organizatorius, pilietinių akcijų dalyvis, Lietuvos skautijos bei Lietuvos jaunimo sąjungos „Žingsnis“ narys. Raudondvario gimnazijos mokinio Andriaus Šabono pasiekimai – pirma vieta Kauno rajono geografijos olimpiadoje „Mano gaublys“, prizinės vietos biologijos, anglų kalbos ir kituose konkursuose. Andrius pirmasis iš gimnazijos mokinių surinko 100 dešimtukų.

Garsi pasiekimais moksle, olimpiadose ir konkursuose Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos mokinė Junigeda Džiautaitė, ji – ir meninių-mokslinių darbų konkurso „Laisvės kontūrai“ finalininkė. Babtų gimnazijos IVa klasės mokinė Marija Duchovskytė – daugkartinė Kauno rajono biologijos olimpiadų nugalėtoja bei respublikinių konkursų prizininkė, tarptautinės biologijos olimpiados 2019-aisiais Vengrijoje dalyvė. Domeikavos gimnazijos 7b klasės mokinė Augustė Virbalaitė aktyviai dalyvauja tarptautinio Erasmus+ projekto „Atviros širdys, atviros mintys“ iniciatyvinėje grupėje, yra daugkartinė lengvosios atletikos varžybų nugalėtoja.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos III B klasės mokinys Linas Butauskas – Lietuvos mokinių chemijos olimpiados antros vietos laimėtojas. Mokosi Lietuvos jaunųjų matematikų mokykloje prie Vilniaus universiteto, pasižymi aktyvia visuomenine veikla, didelį dėmesį skiria karitatyvinei veiklai. Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos IV klasės mokinė Augustė Andrianovaitė – aktyvi  tarptautinių konkursų ir olimpiadų dalyvė, 4 metus buvo Mokinių tarybos prezidentė.

Nemažai moksle bei kūrybinėje, visuomeninėje veikloje pasiekusi ir Kulautuvos pagrindinės mokyklos dešimtokė Samanta Starovoitova, ir Neveronių gimnazijos IIb klasės mokinys Aistis Melnikas bei Piliuonos gimnazijos I g klasės mokinė Miglė Jociūtė. Taip pat ir Vandžiogalos gimnazijos IIG klasės mokinė Liepa Urbonavičiūtė, Vilkijos gimnazijos 6 b klasės mokinė Nortė Karaliūtė, Šlienavos pagrindinės mokyklos 9 klasės mokinys Radvydas Jieznys (jis netgi pripažintas moksliškiausiu).

Stipendijų įteikimo ceremonijoje dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad gabių, visuomeniškų ir pilietiškų mokinių yra visose rajono mokyklose. Šiemet Kauno rajono ir Vytauto Didžiojo universiteto sutarimu įsteigta Kauno rajono talentingų mokinių akademija.

Raudondvario pilyje vykusiame renginyje koncertavo Garliavos meno mokyklos auklėtiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukaa

Lukaa portretas
O tai ko tą vieną sakinį praleidot apie šeimos pajamas. Šitas stipendijas Makūnienė skiria nepasiturintiems . O jeigu gabus protingas ir su pasiekimais ir ne iš daugiavaikės šeimos-špyga taukuota. asmeniškai buvau nustebusi dėl pasirinkto vaiko, sakau yra gabesnių, bet gabumas nepakankamas rodiklis.Kiap buvo ir su akordeonu Garliavos meno mokykloj, gavo pagal velniai žino kas kriterijus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių