Quantcast

„Akropolio“ atnaujinimui skirta 10 mln. eurų: kaip pasikeis kauniečių mėgiama vieta?

  • Teksto dydis:

Jau vasaros pabaigoje, įgyvendinus 10 mln. eurų vertės laisvalaikio zonos atnaujinimo projektą, Kauno „Akropolyje“ iš viso veiks net 27 kavinės ir restoranai. Iš jų – 13 visiškai naujų vardų prekybos centre.

Dar šviesesniame ir modernesniame prekybos centre restoranai ir kavinės užims 4 600 kv. m. arba 8 proc. nuomojamo ploto. Laisvalaikio ir restoranų zona taps atvira erdve su 1,2 tūkst. kv. m. centrine aikšte.

Aplink naujai įrengiamą aikštę stikliniu stogu jau kuriasi devyni restoranai. Čia veiks į skubančius žmones orientuotas pirmasis Lietuvoje restoranas „12“, amerikietišką virtuvę atstovausiantis „Dinner Map“, Azijos šalių virtuves apjungiantis „Gan Bei City“ su lauko terasa, „Saigon“ vietnamietiška virtuvė.

Atnaujintoje laisvalaikio zonoje taip pat įsikurs „Grill London“ ir „Talluti“, modernios lietuviškos atstovas „Burmistras“ ir pirmasis Kaune gruziniško maisto restoranas „Chačapuri“, „Sugamour“ su pilnu patiekalų meniu.

Restoranų ir kavinių „portfelis“ gerokai išsiplės – dabar jų turėsime net 27.

Trečiojo aukšto alėjos pasipildys naujais vardais – čia įsikurs „Formosa“, „Green Coffee“, „Olive Kitchen Grill House“. Kaip ir ligi šiol, 3 aukšte veiks „Charlie Pizza“, „Hesburger“, „Kinų rožė“ ir kt., 1 aukšte – „Čili Pizza“.

„Šiemet Kauno „Akropolio“ restoranų ir kavinių „portfelis“ gerokai išsiplės – dabar jų turėsime net 27. Aplink besikuriančių ir dar tik suplanuotų įstaigų lankytojams, aplinkinių verslo centrų darbuotojams, prekybos centro lankytojams norime pasiūlyti niekada neatsibosiančią įvairovę. Džiaugiamės, kad mums pavyko suburti tiek daug skirtingų pasaulio virtuvių vienoje vietoje – nuo modernios lietuviškos ar amerikietiškos iki tradicinės gruziniškos ar vietnamiečių virtuvės“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

Ji priduria, kad šio prekybos centro laisvalaikio zona atkartos centrinės miesto aikštės idėją, kur lankytojai ne tik pietauja ar vakarieniauja, bet ir renkasi į kiekvieną savaitgalį vyksiančius renginius, muges ar koncertus. Dėl prekybos centro interjere išryškintų senųjų laikinosios sostinės pastatų ir gatvių fragmentų, tarpukario architektūros įkvėptų detalių lankytojai jausis taip, lyg būtų miesto erdvėje po stogu.

Dar viena žinia kauniečiams – po atnaujinimo Kauno „Akropolyje“ įsikurs ir pramogų erdvė šeimai „Kakės Makės pasaulis“. Beveik dešimt metų iš vaikiškų knygų puslapių Lietuvos vaikams pažįstamos herojės vardu pavadinta pramogų erdvė visai šeimai įsikurs trečiajame prekybos centro aukšte.

Naujoje pramogų erdvėje, kuri užims 700 kv. m., vaikų lauks daug aktyvių pramogų: kamuoliukų baseinai, spalvingi laipiojimo tinklai bei kalneliai, kliūčių ruožai, čiuožyklos, „Zipline“ atrakcionas. Pramogų erdvėje mažiesiems įspūdį kels iš knygelės atgijęs Kakės Makės kambarys, vyresniems vaikams – iš TV laidų puikiai atpažįstama Netvarkos Nykštuko laboratorija bei kiti teminiai gimtadienių kambariai. „Kakės Makės pasaulyje“ bus įrengta scena, kurioje kiekvieną savaitę vaikai susitiks su savo mylimais personažais, čia vyks knygų pristatymai ir renginiai skirti visai šeimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turistas..

Turistas.. portretas
Ner koten eiti besaibu.........

Sveika gyvensena

Sveika gyvensena portretas
Jaunimo zona buvo tada, kai dirbo ledas. Ir tai tikrai buvo nuostabi pramoga jaunimui. O dabar jaunimėlį kviečiame pavalgyti. Nuostabu, sveiko gyvenimo budo propagavimas:(

Kaunietis

Kaunietis portretas
Geda.Panaikino leda,padare aikste tokio pat dydzio ir dar daugiau restoranu!!!! Ledas buvo traukos objektas,vaikai,ledo ritulys,ciuozimas ir t.t. Tada restoraneliai konkuravo ,dabar gales gatveje kviestis lankytojus.Geda
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių