Quantcast

Akis bado vairuotojų įžūlumas: Ąžuolyno parke šiurkščiai pažeidžiamos taisyklės

Kauno Ąžuolyno parke vaikštinėjusius žmones gerokai papiktino vairuotojų elgesys – savo transporto priemones kai kurie įžūliai paliko stovėti neleistinose vietose. „Negi kelių taisyklės – vienodos ne visiems? Kas vieniems draudžiama, kitiems – leidžiama?!“, – plūdosi su portalo redakcija susisiekusi kaunietė.

Akiai nepriimtinus vaizdus moteris pasakojo užfiksavusi ne tik greta vieno iš Kauno Ąžuolyno parke esančių pėsčiųjų ir dviračių takų, kuriuo kasdien net kelis kartus žengia dažnai čia pasivaikščioti ateinantys jos tėvai, bet ir ant žolės.

„Mama užsiminė, jog pastaruoju metu minėtoje teritorijoje, esančioje netoli „Ąžuolyno Sporto ir sveikatingumo centro“ bei aptvertos statybvietės, kur šiuo metu kyla naujas pastatas, dedasi chaotiški dalykai. Vairuotojai čia ant žolės ir pėsčiųjų bei dviračių tako palieka savo automobilius. Neįmanoma praeiti. Negana to, mano tėvai ėmė baimintis dėl asmeninio saugumo. Jie pasakojo, jog ne kartą teko matyti neatsakingai lokacijoje zujančius vairuotojus“, – kalbėjo kaunietė Jolita.

Paklausta, ar šioje Kauno Ąžuolyno parko vietoje tądien, kai buvo fiksuoti redakcijai atsiųsti vaizdai, teko sutikti vairuotojų ir pasiteirauti, ar jie turi leidimus, suteikiančius teisę palikti čia savo transporto priemones, pašnekovė tikino, jog tokių, deja, nematė.

Net ir turėdami leidimus, to daryti jie negalėtų. Čia – savivalė!

„Visa tai fotografavau antradienio vakarą, po darbo valandų ir nepastebėjau teritorijoje nei darbininkų, nei kitų pavienių asmenų, einančių automobilių link. Pasidomėjau, jog lengvuosius automobilius ant žolės, prie ąžuolų, pastatę vairuotojai šiurkščiai pažeidžia įstatymą. Net ir turėdami leidimus, to daryti jie negalėtų. Čia – savivalė!“ – tūžo moteris.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovu Justu Limanausku, jis patikino, jog pastaruoju metu nebuvo išduotas nė vienas tokio pobūdžio leidimas, Kauno Ąžuolyno parko ribose, įgalinantis vairuotojus.

Pašnekovas pridūrė, jog net ir tuo atveju, kai leidimai išduodami, jais suteikiama teisė tik įvažiuoti į Kauno Ąžuolyno parko teritoriją, bet jokiu būdu nepalikti savo transporto priemonių stovėti.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Justinos Kazragytės pateiktais duomenimis, nuo šių metų sausio 1 d. yra registruoti trys pranešimai apie Kaune, Perkūno alėjoje, ne vietoje pastatytus automobilius.

„Visuomet pastebėjus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, apie juos galima informuoti naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt nurodant pažeidimo laiką, adresą bei pateikiant vaizdinę informaciją. Taip pat apie bet kokį pastebėtą teisės pažeidimą galima pranešti skubios pagalbos telefonu 112“, – akcentavo ji.

Primename, jog remiantis Kelių eismo taisyklėmis, vairuotojams draudžiama palikti stovėti automobilius ant vejos ar šaligatvio, išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu. Taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui, stovėjimui neskirtose teritorijose. Minėto pobūdžio pažeidimai užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaĄžuolyno parkasvairuotojaiautomobilio statymas neleistinoje vietoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilimiotas

Pilimiotas portretas
Savo arklį Y-haha rišu kur noriu, pridirbu kur tik noriu. Labai retai statau savo raudonajame tvartelyje. Vsio zakono...

Turi garažus,

Turi garažus,  portretas
bet ten nestato. Ten nuvažiuoja pagerti. Grįžta savo mašina ir prie namų stato ant vejos. Po darbo atvaro mašiną su priekaba langų rėmams parvežti, Tingi ne tik garaže pastatyti, bet po darbo priekabą į darbovietę nuvaryti. Stato tarp medžių parke. O tvarkoms prižiūrėtojams - do lampočki. Baisu regėti taip nuvažinėtus, nualintus skverus, vejas prie namų.

Visoje Lietuvoje

Visoje Lietuvoje portretas
tas pats, Visur mašinos statomos ant vejos. Panevėžyje, prie namų nuvažinėjus veją, mašinos jau grūdamos po medžiais skvere. Atsiranda gudruolių, kurie važinėja per skverą. Policija „nusiplovė", o savivaldybė neįgali.. Vaido nuomonė.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių