Quantcast

Akademijos miestelyje „Saulė“ vejasi „Medeiną“, „Žemyną“ ir „Gabiją“

  • Teksto dydis:

Šiuo metu rinkoje populiaru individualūs namai, erdvūs sklypai su galimybe aktyviai ir jaukiai namuose leisti laisvalaikį. Taip tendencijas apibūdino investicinių projektų vystymo įmonių grupės „GB Group“ projektų vadovė Vaida Žilienė, apžvelgdama itin sėkmingus projektus Akademijos miestelyje Kauno rajone.

Iš lūpų į lūpas

Pirmasis „GB Group“ Akademijoje pradėtas vystyti kvartalas „Medeina“ iškilo dar prieš septynerius metus.

Įkandin šio kvartalo, esančio prie Kamšos botaninio-zoologinio draustinio ir prof. Tado Ivanausko įkurto Obelynės botanikos parko, pripažinto respublikinės reikšmės istorijos, kraštovaizdžio ir architektūros paminklo, netoliese ėmė dygti „Žemynos“, po to – „Gabijos“ kvartalai.

Atsakingas vystytojas kvartalą išvysto iki galutinių sprendimų.

Jų namų naujuosius savininkus, kaip ir „Medeinos“, patraukė saugios kaimynystės sistemos, užburiantis kraštovaizdis, patogus, greitas susisiekimas su Kauno miestu.

Pirmojo, o vėliau ir kitų kvartalų Akademijoje sėkmę lėmė vienodo klasikinio stiliaus namukai, kvartalų uždarumas, tai, kad teritorijos yra prižiūrimos, kvartalai administruojami paties statytojo, ranka pasiekiamas Kaunas ir daug kvartalus supančios žalumos.

Patogu ir tai, kad mažieji kvartalų gyventojai gali lankyti čia pat Akademijoje esančius vaikų darželius ar mokyklas: „Ąžuolėlio“, „Medeinos“ vaikų darželius, Ringaudų pradinę mokyklą, Ugnės Karvelis gimnaziją.

Privatus vaikų darželis „Medeina“ veikia „Medeinos“ kvartale, esančiame už kelių minučių kelio nuo „Žemynos“. Darželio įkūrimu ir statybomis pasirūpino taip pat „GB Group“.

Įgyvendinti „Medeinos“ ir „Žemynos“ projektai buvo greitai išgraibstyti, o naujakurių geri žodžiai, rekomendacijos iš lūpų į lūpas lėmė, kad dėl tuomet dar tik projektuotų „Gabijos“ namų susidarė susidomėjusiųjų eilė.

Šiuo metu „Gabija“ baigiama statyti, o visi namai jau seniai turi savo šeimininkus.

Šiuo metu „Gabija“ baigiama statyti, o visi namai jau seniai turi savo šeimininkus. („GB Group“ nuotr.)

„Saulės“ kvartalas

Akademijoje netrukus pradės kilti dar vienas „GB Group“ gyvenamųjų namų kvartalas. „Saulės“ projektas įsikomponuos tarp „Medeinos“ ir „Žemynos“.

Didžioji dalis „Saulės“ namų ir sklypų jau turi potencialius savininkus, kurie nekantrauja įsikurti ir toliau savo gyvenimą sieti su šia ramia ir patogia gyventi Kauno rajono dalimi.

„Džiaugiamės, kad susidomėjimas ir šiuo kvartalu yra didžiulis“, – kalbėjo V.Žilienė. Pagrindiniai pirkėjai – jaunos šeimos, veiklūs ir aktyvūs žmonės, ieškantys būsto nuolat gyventi. „Dažnai būstą įsigyja giminaičiai, šeimos nariai, draugai tų, kurie jau yra įsigiję nekilnojamojo turto mūsų kvartaluose“, – pastebėjo „GB Group“ atstovė.

„Saulės“ gyvenamųjų namų kvartale, erdviuose sklypuose, bus statomi 57 namai su garažais dviem automobiliams. Kvartalo akcentas – pėsčiųjų alėja, kurioje bus įrengtos poilsio zonos suaugusiesiems ir vaikams.

„Medeina“ yra didžiausias kvartalas. Jo vieno aukšto gyvenamuosiuose namuose ir kotedžuose įsikūrė net 102, „Gabijoje“ – 63 šeimos. „Žemyna“ ir naujasis „Saulės“ kvartalas, kuriuose – tik atskiri gyvenamieji namai, priėmė atitinkamai 65 ir dar priims 57 savininkus ir jų artimuosius.

Kas rūpinasi tvarka?

Pirkėjams, anot V.Žilienės, dažniausiai rūpi statybų terminai, vidaus išplanavimo galimybės ir tai, kas rūpinsis kvartalo tvarka, ar bus visiškai sutvarkyta infrastruktūra, ką „GB Group“ garantuoja.

Statytojo pasirūpinimas infrastruktūra (sutvarkyti, apšviesti gatveles, nutiesti šaligatvius, atvesti visas reikiamas komunikacijas ir kt., kvartalus aptverti) gyventojams leidžia išvengti nereikalingų debatų ir nesutarimų su kaimynais, jeigu dėl viso to reikėtų tartis ir organizuotis patiems.

„Kai yra atsakingas vystytojas, jis kvartalą išvysto iki galutinių sprendimų“, – kiek anksčiau kalbintas apie gyvenimą „Medeinos“ kvartale, yra džiaugęsis Dainius Jaudegis, kuris papildė, kad nebereikia sukti galvos ir dėl tokio dalyko kaip sniegas: ankstyvais žiemos rytais sniegu pasirūpina kvartalą administruojanti „GB Group“, sprendžia ir kitokias įvairias problemas, jei tokių gyventojams iškyla.

Išsaugota liepų alėja

Kvartaluose skatinamas kaimynų bendruomeniškumas, nustatytos bendros taisyklės, pavyzdžiui, kvartalo viduje ribojamas automobilių greitis, neleidžiama laikyti kovinių šunų, gyventojai įpareigojami jam priklausančiame sklype laikytis švaros ir tvarkos. „Jaučiama šeimininko ranka“, – apibūdino gyventojai.

Kvartalai stebimi vaizdo kameromis, įrengtos laisvalaikio ir žaliosios zonos. „Gabijos“ kvartale išsaugota ilgaamžė liepų alėja. Prie alėjos įrengtas pėsčiųjų takas pasivaikščioti. Netoli kvartalų įrengtas dviračių takas, siekiantis Zapyškį.

Šie kvartalai projektuoti ir statyti taip atidžiai ir atsakingai, kaip ir rinkti jiems pavadinimai – senovės lietuvių deivių vardai.

Medeina – miško deivė. Deivė Žemyna – viso, kas gyva, motina ir globėja, ji globoja tuos, kurie myli gamtą ir ja rūpinasi. Gabija – lietuvių ugnies deivė, globojanti namų židinio ugnį. Saulė – viena galingiausių lietuviškų dievybių, gyvenimo ir vaisingumo, šilumos ir sveikatos deivė.

Daugiau informacijos apie „Saulės“ kvartalą rasite www.sauleskvartalas.com arba galite kreiptis tel. +370 625 88 888.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Administravimo mokestis už kolūkio gyvenimą

Administravimo mokestis už kolūkio gyvenimą portretas
Kas mėnesį

Klp

Klp portretas
Čia dar neblogai

Kolūkis

Kolūkis portretas
Vadinasi tokie kvartalai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių