Quantcast

Aistras sukėlusiose klombose gėles pakeitė kalėdinės eglutės

  • Teksto dydis:

Kalėdiniai akcentai atsirado ir prie Kauno miesto savivaldybės esančiose gėlių klombose. Rūdinto metalo rombuose šventiniu laikotarpiu bus tarsi mažas miškelis, apkabintas lemputėmis.

Kauniečių dėmesį patraukė prie savivaldybės suvežtos vazoninės eglutės. Jos patupdytos klombų viduryje. Miestiečiai stebėjosi, kad eglutėms parinkta tokia vieta.

„Gal čia tas rūdis bando eglėm užkaišyti, kad mieste gražiau būtų? Šiaip keista, juk turėjo sodinti daugiametes gėles, o dabar čia eglučių pridėjo. Tai ar galim tikėtis, kad pavasarį čia vėl žydės jau pasodinti želdiniai, o gal bus sodinami nauji, nes paaiškės, kad eglutėms visgi čia nebuvo vieta?“, – svarstė pro šalį ėjęs kaunietis.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kodėl buvo nuspręsta rombo formos metalinėse klombose įrengti eglučių parkelį. Miesto atstovai tikino, kad taip erdvė bus gyvesnė ir galės džiuginti visą šventinį laikotarpį.

„Iškeliavus vasaros grožiui – žydinčioms gėlėms, klombos pasirodė per liūdnos. Todėl buvo pradėta galvoti, kaip jas pagyvinti. Kadangi klombose jau žiemoja gėlių svogūnėliai, ieškotas variantas, kuris nepažeistų tai, kas po žeme. Landšafto dizainerė, kuri atsakinga už šių klombų apželdinimą ir gėlynų priežiūrą, pasiūlė pastatomų eglučių variantą. Suskaičiavome, kad reikia ne mažiau 80 sodrių sidabrinių šviečiančių eglučių. Taip ant eglučių atsirado apie 300 metrų girliandų. Eglutės bus papuoštos tik lempučių girliandomis, daug mažų švieselių atrodys kaip danguje daug mažų žvaigždžių. Planuojama, kad eglutės stovės iki Trijų Karalių šventės, kuri vyks sausio 6 d., tačiau, jei bus poreikis, terminas bus pratęstas“, – apie tai, jog eglutės nepažeis daugiamečių gėlių bei taps dar vienu kalėdiniu akcentu portalui kauno.diena.lt sakė Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė.

Portalas kauno.diena.lt ne kartą yra rašęs kauniečių pastebėjimus apie metalines, surūdijusias klombas. Miestiečiai yra pasidaliję nuomonėmis. Vieniems tokia klombų forma ir tekstūra yra priimtina, kiti nevengė aštriau kritikuoti ir gėlių klombas sulygino su Petrašiūnų kapinėse esančiais kolumbariumais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nino

nino portretas
Manau chuliganams bus lengva jas nusinešti namo.......

Gražios eglutės

Gražios eglutės portretas
Jaučiama artėjančių didžiųjų Švenčių nuotaika...

regina

regina portretas
Tai paverk ir bus lengviau Niekaip neitiks yra tokiu zmoniu kur jiems viskas blogai
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių