Quantcast

Aiškėja, kada prasidės 5 mln. eurų vertės Ąžuolyno rekonstrukcija

Esamos rekreacinės infrastruktūros atnaujinimas – taip trumpai galima apibūdinti Kauno Ąžuolyno rekonstrukcijos projekto esmę.

Per šio projekto pristatymą kauniečiams dalis susitikimo su projekto rengėjais dalyvių pateikė nemažai pasiūlymų. Į pasiūlymus bus atsižvelgta, jau prasidėjus 2020-iesiems Eltai patvirtino Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Jos teigimu, Ąžuolyne bus atnaujinta apšvietimo sistema, įrengtos naujos vaizdo stebėjimo kameros ir mažosios architektūros objektai (suoliukai, informaciniai stendai, atitvarai ir pan.). Numatyta pagerinti esamų takų ir aikštelių dangą, naujai įrengti dviračių taką, tualetus, atnaujinti esančias skulptūras. Ąžuolyne taip pat bus remontuojamas tiltelis bei atraminė sienutė, įrengiamos vaikų žaidimo, edukacinės, sporto aikštelės.

„Siekiant išvengti neigiamo poveikio gamtinėms vertybėms, projektas rengtas bendradarbiaujant su Lietuvos dendrologų draugijos, Kauno marių regioninio parko direkcijos, saugomų teritorijų, valstybinės miškų tarnybos ir kitų institucijų specialistais, taip pat akademinės visuomenės atstovais. Projektas taip pat koreguotas, atsižvelgiant į kauniečių pasiūlymus ir pastabas“, – ketvirtadienį kalbėdama su ELTA pabrėžė R. Savickienė.

Svarbu tai, kad, atsižvelgus į specialistų siūlymus ir išvadas, projekte numatyti tokie sprendiniai, kurie nepakenks Ąžuolyne esančioms vertybėms. Todėl atsisakyta vandens tvenkinio atkūrimo, požeminio drenažo, pakoreguotos takų trasos. O mažosios architektūros objektai, turintys pamatus, įrengiami toliau nuo vertingų medžių gyvybinės zonos (ne arčiau kaip 5 m nuo kamieno).

Keletas esamų asfalto dangos takų bus pakeisti į skaldos dangos takus, o išminti grunto takai pagerinti įrengiant skaldos takelius. Skaldos takai bus įrengti taip, kad nebūtų mindžiojami esami medžių šaknynai.

Projekto, kurio vertė yra apie 5 mln. eurų, įgyvendinimas bus finansuojamas ES fondų ir savivaldybės biudžeto lėšomis. Pradedamos viešojo pirkimo procedūros, realius darbus jau pačiame Ąžuolyne planuojama pradėti šių metų pavasarį. Projekto pabaiga numatyta 2022-ųjų sausio gale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Skaldos takai - visiška nesąmonė. Kas gi tai pasiūlė? Nesaugu visiems, o ypač seniems ir vaikams. Juk yra įvairaus grunto.

boo

boo portretas
nu cia bus idomu, takai ir apsvietimas ir dabar yra saugus ir geri kam juos keisti, nebent "reikia isisavint " ES lesas...uzsieny uz 5 liamus padarytu daug, pas mus sugadins takus ir is draugelio nupirks sviestuvu uz dviguba kaina, na dar kelis supuvusius vamzdzius pastatys kaip meno kurinius....jei zmogus ateidamas i mero posta sake kad dirbs miestui , o ne sau, tai kam tas melas...nemanau kad nors vienas projektas yra mieste atliktas be ryskios naudos krabui

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Tikiuosi , kad ir dainų slėnis nebus pamirštas , nes jis jau avarinės būklės .
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių