Quantcast

Iš anglų kalbos egzamino išvytas prasikaltęs abiturientas

Šeštadienį moksleiviai rinkosi į mokyklas dar vienam išbandymui – laikyti valstybinį anglų kalbos egzaminą. Deja, Kaune neišvengta nemalonaus incidento.

Šeštadienį moksleiviai rinkosi į mokyklas dar vienam išbandymui – laikyti valstybinį anglų kalbos egzaminą. Deja, Kaune neišvengta nemalonaus incidento.

Vienos mokyklos abiturientas buvo išvytas iš egzamino, nes atsinešė mobilųjį telefoną.

„Egzaminas Kaune praėjo gana sklandžiai, tik apmaudu, kad vienas vaikinas prisidarė nemalonumų. Nuolat primename, kad mobilųjį telefoną į patalpą, kurioje laikomas egzaminas, draudžiama neštis, tačiau kasmet pasitaiko tokių atvejų", – portalui kaunodiena.lt šeštadienį komentavo Nacionalinio egzaminų cenro direktorė Saulė Vingelienė.

Jos teigimu, pašalintas jaunuolis anglų kalbos egzaminą iš naujo galės laikyti tik kitais metais. Neatskleidžiama, kokioje mokykloje jis mokosi.

Šiemet visoje šalyje anglų kalbos egzaminą pasirinko kone 18 tūkst. moksleivių, arba 46 procentai visų laikančiųjų. Kauno mieste šiam egzaminui ryžosi beveik pustrečio tūkstančio jaunuolių.

„Tai tradiciškai populiariausias užsienio kalbos egzaminas", – portalui kaunodiena.lt sakė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Zita Blėdienė. Jos teigimu, 9 val. prasidėjęs egzaminas truko pusketvirtos valandos. Moksleiviai turėjo atlikti klausymo, rašymo ir skaitymo užduotis. 

Abiturientai jau laikė prancūzų, rusų ir vokiečių valstybinius brandos egzaminus. Birželio 2 d. jų laukia privalomas lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, o birželio 5 d. – valstybinis matematikos egzaminas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

as ten buvau

as ten buvau portretas
siaip jis turejo telefona ir suskambejo zadintuvas, po to jam sake kad isjungtu, bet vel suskambejo zadintuvas po kiek laiko, cia jau durnumui ribu nera...

to idomu

to idomu portretas
brangusis, nebesvaikit :) kai kancara uz kampo traukt, tai kelnes dideles, o kai kitus kvailiais daryt tai jau aplinka kalta. ne mazi zmones - turi suprasti ir nesti atsakomybe uz savo veiksmus.

idomu

idomu portretas
kada pastebejo.O GAL VAIKINAS TIESIOG IS ITAMPOS PAMIRSO PALIKTI TELEFONA.AR NEREIKETU IR MOKYTOJAMS ATIDUMO PRIMINTI PRIES EGAZMINA Juk baisus yra susijaudinimas,nervine itampa, stresas, gi ne kasdien egzminai vksta. Ar nebuvo nueita lengviausiu keliu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių