Quantcast

Iš 22 tūkst. asmenų, kurie privalo izoliuotis, vos 13 neturi kur – priėmė Abromiškės

Koronavirusu šiuo metu serga 2052 žmonės, o izoliacija iš viso privaloma dešimt kartų gausesniam būriui – 22 tūkst. 147 asmenims. Šiuo metu tik 13-kai sergančiųjų prireikė vietos, kur galėtų gyventi, kol karantinuojasi. 

Izoliacija būtina sergantiems, sąlytį turėjusiems, iš paveiktų teritorijų atvykusiems žmonėms. 

2327 asmenys Lietuvoje jau pasveiko nuo koronaviruso, tarp jų – nemažai tokių, kurie po diagnozės buvo atsidūrę Abromiškių reabilitacijos ligoninėje, nors jautė tik lengvus simptomus arba visai jokių.

Būtent šioje ligoninėje ne gydymui, o tik izoliacijai priimami žmonės, kurie neturi sąlygų apsistoti atskirai nuo kitų šeimos narių, kol pasveiks arba kol praeis numatytos 14 dienų. 

Būtent Abromiškėse laiką leido kelios dešimtys uzbekų, kurie į Kauną atvyko dirbti tolimųjų reisų vairuotojais, bet šiuos planus beveik iš karto sujaukė koronaviruso diagnozė.

Liepą čia buvo apgyvendinti 18 uzbekų ir keli lietuviai. Rugpjūčio pradžioje uzbekų dar buvo likę čia gyventi. Iš viso tuo metu izoliavosi 30 žmonių. 

Abromiškių reabilitacijos ligoninės vadovas Vitalijus Glamba pasakojo, kad šiuo metu ligoninėje izoliuojasi vos 13 asmenų. Tarp jų – vos keli užsieniečiai.

„Sumažėjimas pasireiškė maždaug prieš mėnesį“, – pasakojo V. Glamba. Anot jo, vieni žmonės izoliacijoje užtrunka vos porą dienų, kol gaunami du neigiami koronaviruso tyrimai, kiti užsibūna ir mėnesį ar daugiau. Rekordas – virš 40 dienų.

Vitalijus Glamba/Vilmanto Raupelio nuotr.

V. Glamba sakė, kad liepą ir rugpjūtį srautas buvo didelis, nes susirgo daug užsieniečių, neturėjusių, kur izoliuotis.

Izoliuojamieji apgyvendinami atskiruose nuo reabilitacijos pacientų korpusuose. Jiems parūpinami kambariai, tam tikras laisvalaikio užimtumas ir atskiras maitinimas. Kambariuose gyvena po du. Sergantieji gali pasivaikščioti lauke, bet tik tam tikroje teritorijoje. 

Pagrindinė ligoninės veiklos sritis – reabilitacija. Dėl šių paslaugų atvykstančių pacientų srautas, skaičiavo V. Glamba, šiemet sudaro 70 proc. pernykščio srauto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių