Quantcast

Žinomas fotografas debiutavo Laisvės alėjoje

Vienas žinomiausių Kauno žurnalistikos fotografų, fotomenininkas Modestas Patašius Laisvės alėjoje pristatė parodą, kuri sutapo su svarbiu jo gyvenimo posūkiu.

Vaizdas pakerėjo

Paroda, pavadinta „Lyg pasiklydę danguje“, veikia šalia Laisvės alėjos fontano.

Ekspozicijoje – labai neįprastoje, kartais, regis, tiesiog neįtikėtinoje aplinkoje užfiksuota Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia. Visos nuotraukos darytos dvidešimties metų laikotarpiu iš Šilainių daugiabučio dešimtojo aukšto, kuriame gyveno (ir tebegyvena), augino vaikus Patašiaus šeima.

„Vaikai (trys – red. pastaba) jau išsilakstę, liko keturių kambarių butas. Gal jį parduosime. Už butą prašysiu tūkstančio eurų. Tikrai, nejuokauju. O už vaizdą pro langą – šimto tūkstančių. Nes tas vaizdas – nepakartojamas. Jis mane pakerėjo, mes tą butą nusipirkome ir iš E. Ožeškienės gatvės atsikraustėme į Šilainius. Tai buvo prieš kelis dešimtmečius“, – sakė M. Patašius.

Modestas Patašius/Simono Baltušio nuotr.

Palinkėjo sėkmės

Jau daug metų praėjo, tačiau pro langą matomo vaizdo kerai nesisklaido: apačioje plytinti Vilijampolė, Neries šlaitai, bažnyčia visada žavi ir niekada nenusibosta.

Būtent tais vaizdais M. Patašius ir nutarė pasidalinti su visuomene, surengęs parodą Laisvės alėjoje.

Parodoje apsilankęs Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis M. Patašiui įteikė originalią „Prisikėlimo puokštę“ ir palinkėjo sėkmės bei kūrybiškumo už posūkio beprasidedančiame naujame kelio vingyje.

Simono Baltušio nuotr.

Naujas etapas

M. Patašiui neseniai teko atsisveikinti su darbu „Lietuvos ryto“ redakcijoje.

„Po 25 metų aktyvaus darbo, tapau laisvas. Sukausi kaip voverė rate, bet vieną dieną staiga iššokau iš rato, tik pumt ir visko nebeliko“, – sakė naują gyvenimo etapą pradedantis fotomenininkas.

Sumanymas eksponuoti Prisikėlimo bažnyčios nuotraukas brendo jau seniai. Gyvenimo pokyčiai sumanymo įgyvendinimą tik paspartino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grazios fotografijos

Grazios fotografijos portretas
sekmes autoriui kurybiniame kelyje

Saunuolis Mode

Saunuolis Mode portretas
Zinome dar nuo senamiescio laiku.Linkejimai Mantui:)

Žinomas?

Žinomas? portretas
......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių