Quantcast

Žemaitkiemyje į dangų kilo autoriniai aitvarai

Šeši didžiuliai autoriniai aitvarai, sukurti dailininkų ir aitvarų meistrų. Toks yra Babtyno Žemaitkiemio dvare vykusių aitvarų kūrybinių dirbtuvių „Aukščiau tik dangus“ meninis rezultatas.

Tris dienas kūrė aitvarus dailininkai Paulius Arlauskas, Audrius Gražys, estas Peeteris Krossmanas, Andrius Miežis ir Marius Aramavičius Neboisia, padedami aitvarų meistrų Tado Surkio ir Donato Dumskio.

Ketvirtadienio vakarą važiuojantieji autostrada pro Babtus galėjo pasigrožėti puikiu reginiu: šviečiant saulei, į dangų kilo autoriniai aitvarai. „Visi aitvarai buvo standartinio dydžio – 5x6 m. Kaip sako aitvarų meistrai, tai yra patikrintas, geriausiai  skrendantis dydis“, – sakė dirbtuvių dalyvius dvare priėmusi dailininkė Miglė Kosinskaitė.

Kadangi dailininkai dvare praleido tris paras, buvo laiko ne tik kūrybiniam procesui, bet ir pašnekesiams – apie gyvenimą ir kūrybą. Organizuoti aitvarų dirbtuves pašnekovę paskatino, pasak jos, pabodęs plenerų formatas. „Nusibodo tapyti paveiksliukus, norėjosi surengti kažką įdomesnio“, – sako dailininkė.

Kūrybinėse dirbtuvėse kolegoms patarimų negailėjo dailininkas, aitvarų meistras, rašytojas ir keliautojas M.Abramavičius Neboisia, pataręs, kokius dažus pasirinkti ir kaip juos tepti, kad piešinys geriausiai matytųsi žvelgiant į jį iš nemažo atstumo, nuo žemės.

Į dangų buvo pakeltas ir pernai bandomosiose dirbtuvėse jos sukurtas aitvaras „Jėzus Marija“. Šiemet sukurti aitvaro, tiksliau – nutapyti vadinamosios aitvaro vėliavos – M.Kosinskaitė nespėjo. „Aš buvau renginio virėja – nelabai turėjau, kada iš virtuvės išeiti“, – šyptelėjo dailininkė.

Dirbtuvėse sukurtos aitvarų vėliavos iškeliavo su aitvarų meistrais. „Nenustebkite, išvydę juos danguje – šventėse ar kituose renginiuose bet kuriame Lietuvos taške“, – sakė renginį finansavęs Babtyno Žemaitkiemio dvaro šeimininkas Mindaugas Šventoraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagirsiu

Pagirsiu portretas
Šaunuoliai Šventoraičiai, vis sugalvoja ką nors įdomesnio!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių