Quantcast

„Volfas Engelman Studijai“ – šešeri: kokį virsmą ji patyrė ir kuo pradžiugins gimtadienio svečius?

  • Teksto dydis:

Kaune įsikūrusi „Volfas Engelman Studija“ gruodžio 1-ąją pasitinka švęsdama šeštąjį gimtadienį. Tai – ypatinga sukaktis, nes per šį savo gyvavimo laikotarpį daugelio kauniečių ir miesto svečių jau pamėgta erdvė tapo ne tik švenčių ar laisvalaikio vieta – ji iš esmės pakeitė požiūrį į aludarystės pasaulį. „Volfas Engelman Studijoje“ nuo 2017-ųjų kuriamos unikalios gėrimų receptūros, vyksta gurmaniškos degustacijos, edukaciniai renginiai, džiazo koncertai.

Surinko geriausias pasaulio patirtis

Šešeri metai įspūdžių, nuotykių, gurmaniškų kelionių ir maloniausių patirčių. Taip, kalbėdamas apie „Volfas Engelman Studijos“ šiandieną, jos istoriją apibendrina bravoro vyr. aludaris Petras Sadovskis.

Pašnekovo teigimu, idėja įkurti šią vietą kilo su mintimi šalia išplėtoti daugiau su aludaryste susijusių erdvių. „Volfas Engelman Studijoje“ įsikūręs mini bravoras, šalia – duris pavasarį atvėrusi „Volfas Engelman Galerija“ ir firminė parduotuvė.

„Visada norėjome atgaivinti mūsų daryklos erdves. Jas atverti degustacijoms, ekskursijoms, edukacijai, skonių eksperimentams. Brandindami „Volfas Engelman Studijos“ idėją, keliavome po įvairias šalis, analizavome geriausias aludarystės praktikas pasaulyje, sėmėmės įkvėpimo, rinkomės koncepcijas. Aplankėme daugiau nei 20 skirtingų pasaulio vietų“, – pasakojo P. Sadovskis.

Iš kairės į dešinę: Petras Sadovskis, Valentinas Kovalenkinas, Giedrius Valančius, Audronė Saulėnienė. I. Gaižausko nuotr.

Nors geriausia įvairių šalių aludarystės praktika sužavėjo, bravoro komanda norėjo sukurti kitokią – unikalią, savitą ir originalią – erdvę. Tikslas, pasak vyr. aludario, buvo aiškus: turėti vietą, kuri taptų tiek atvira visuomenei, tiek naujiems produktams kurti ir plėtoti.

Neseniai Belgijoje vykusiame „Brussels Beer Challenge 2023“ konkurse „Volfas Engelman Studijoje“ gimęs gėrimas pelnė apdovanojimą – jam atiteko bronzos medalis.

 

„Todėl pirminė mūsų vizija išaugo iki atviro mini bravoro su degustaciniu centru ir ekspozicija, kurioje puikuotųsi originalūs istoriniai reliktai iš tarpukario laikų ir retesnių produktų pavyzdžiai, atkeliavę iš šių dienų. Šiuo metu Studija kelias dienas per savaitę veikia kaip gėrimų baras, lankytojų laukiame ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais. Čia kuriame naujas idėjas, produktus, ragaujame, klausiame kolegų ir būsimų vartotojų nuomonės. Sėkmingiausius šio įdomaus proceso rezultatus imame gaminti didesniais kiekiais ir paleidžiame į gyvenimą. O iki tol patys gyvename erdvėje, kurioje girdėti verdami gėrimai, skleidžiasi jų šiluma, misos ir apynių kvapas. Tai – mūsų Studija“, – sakė P. Sadovskis.

„Volfas Engelman Studijoje“ sukurti gėrimai vertinami ir pasauliniame kontekste.

„Neseniai Belgijoje vykusiame „Brussels Beer Challenge 2023“ konkurse „Volfas Engelman Studijoje“ gimęs gėrimas pelnė apdovanojimą – jam atiteko bronzos medalis. Konkurse buvo vertinama apie 1 800 alaus iš viso pasaulio pavyzdžių. Šis laimėjimas mus labai nudžiugino“, – džiaugėsi aludaris.

Tapo kamerine aludarystės erdve

Anot bravoro vadovo Mariaus Horbačausko, nuo pat Studijos įkūrimo ši erdvė buvo tarsi vartai į unikalų aludarystės pasaulį. Čia rinkdavosi mėgėjai ir žinovai, taip pat visi, susidomėję aludarių meistrystės paslaptimis, norintys ne tik degustuoti įvairius skonius, bet ir susipažinti su skirtingų rūšių gėrimais, istorija.

„Visada siekėme savo svečius supažindinti su kitokia – atsakingo, džentelmeniško, išlavinto – vartojimo kultūra. Savo erdves atverdavome ir menui, pavyzdžiui, Studijoje vyko ne vienas festivalio „Kaunas Jazz“ koncertas. Tačiau dabar degustacijos keliasi į mūsų naująją erdvę – „Volfas Engelman Galeriją“. Ji – didesnė, joje telpa daugiau svečių. O į Studiją kviečiame užsukti jaukiai pasėdėti, puikiai praleisti laiko su draugais ir pabūti tokioje kamerinėje aludarystės erdvėje“, – teigė daryklos vadovas.

„Volfas Engelman Studijos“ gimtadienis. I. Gaižausko nuotr.

Užkurs tikrą vakarėlį

Bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė sako, kad gyvenimą reikia švęsti, o gimtadienis tam – puiki proga. Dėl šios priežasties šeštoji studijos sukaktis bus paminėta trankiai ir linksmai.

Savo svečius ruošiamės maloniai nustebinti. Verdame unikalius gėrimus, sukurtus mūsų aludarių. Jų paragauti galimybės nebus niekur kitur.

 

Vykstant gimtadienio šventei, svečių laukia gyvo garso koncertas, kuriame pasirodys Malaizijos atlikėjas Sherman Tan kartu su grupe iš Lietuvos. Atlikėjai užkurs nuostabią vakarėlio atmosferą, kurią dar labiau įkaitins gimtadienio didžėjus, specialiai sukakčiai sukurtas gėrimų meniu ir barmenų staigmenos.

„Savo svečius ruošiamės maloniai nustebinti. Verdame unikalius gėrimus, sukurtus mūsų aludarių. Jų paragauti galimybės nebus niekur kitur. Šventės dalyvius palepinsime ir gardžiausiais užkandžiais, pakviesime pasitikrinti savo žinias apie aludarystę viktorinos metu, dovanosime prizus“, – apie vakaro programą kalbėjo ji.

A. Saulėnienė kviečia kartu pasidžiaugti įspūdžių kupina šešerių metų „Volfas Engelman Studijos“ kelione.

„Šis laikas buvo ypatingas. Norime pakviesti visus ir kiekvienam padėkoti už nuostabias akimirkas, praleistas drauge. Prisijunkite, kartu švęskime Studijos gimtadienį“, – kvietė bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

užklausimas

užklausimas portretas
A aludarė Šileikienė kur pasidėjo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių