Quantcast

„Vintage bazaar“ blusturgyje: kas vienam pabodę, kitam – nauja ir mylima

  • Teksto dydis:

Visur ieškai išskirtinio stiliaus odinės striukės, tačiau parduotuvėse esančios tau nepatinka? Negali rasti vintažinio dizaino spintelės savo miegamajam? Trokšti įsigyti retą monetą, knygą ar pašto ženklą savo kolekcijai? O gal nori atlaisvinti savo namus naujiems daiktams, o spintą drabužiams? Tuomet pats metas apsilankyti pirmajame „Vintage bazaar” blusturgyje.

Renginys pakvies visus sendaikčių mylėtojus susiburti ir parduoti, mainyti ar dovanoti vintažinius daiktus, drabužius, aksesuarus bei istoriją menančias namų interjero detales. Lankytojai ieškantys „perliukų“ savo garderobui čia sutiks daugybę prekeivių, kurie savo mylėtus ir saugotus rūbus ar papuošalus perleis naujiems stileivoms už simbolinę kainą. Kuriantiems unikalią namų aplinką ir mėgstantiems antikvarinius, išskirtinius retro stiliaus baldus, indus ar interjero detales akys raibs nuo čia dalyvaujančių restauratorių ir kūrėjų gausos. Tikriems sendaikčių fanams patiks čia parduodamos knygos, vinilinės plokštelės bei reti kolekciniai daiktai, kurie savo istoriją pratęs naujų šeimininkų rankose.

Pristatydama „Vintage bazaar“ blusturgio idėją UAB „Inzi group“ renginio organizatorė Kristina Baikaitė džiaugiasi ypatinga dalyvių gausa: „Šiuo renginiu siekiame suburti paprastus žmones, kurie turi daug kokybiškų, tačiau nebenaudojamų daiktų ar nebenešiojamų drabužių. Kai daiktas ar rūbas išties geras jį gaila išmesti, tačiau kur kas naudingiau jį parduoti, mainyti ar dovanoti. Šios idėjos vedini, mes siekiame tokiems daiktams ir drabužiams suteikti antrąjį gyvenimą naujų šeimininkų rankose ir šitaip įvesti „Vintage bazaar“ kultūrą mieste, kad tai taptų lankomiausiu renginiu. Labai džiaugiuosi, kad šis pirmasis mūsų organizuojamas blusturgis jau šį sekmadienį suburs daugiau nei 100 prekeivių, kurie savo dalyvavimu prisidės prie gamtos išsaugojimo ir vartotojiškumo mažinimo.“

Blusturgio metu lankytojai ir prekeiviai bus kviečiami padėti nepasiturinčioms šeimoms. Mugės organizatoriai bendradarbiaudami su VŠĮ „Ištiesk pagalbos ranką“ organizacija įkurs specialią „Dovanok“ erdvę kur kiekvienas galės paremti vargingai gyvenančius asmenis padovanodami jiems nebereikalingus, bet vis dar veikiančius ir tinkamus naudoti daiktus, drabužius ar žaislus. Renginiui pasibaigus visas paliktas ir padovanotas turtas bus perduotas žmonėms, kuriems jis bus vertingas ir reikalingas.

Viso blusturgio metu lankytojus lydės pakili vintažinė nuotaika, kurią skleis vinilinių plokštelių skambesys, akordeono gatvės muzikantai, lindyhopo šokėjų grupė „All that swing“ ir atlikėja Gitana Makejevaitė. Norintys įsiamžinti renginyje tai galės padaryti prie specialiai įrengtos fotosienos. Renginio metu veiklos netrūks iš mažiesiems mugės lankytojams. Kol jų mamos dairysis rūbelių bei žaislų, vaikai galės šelti „Vaikystės miesto“ žaidimų kambaryje.

Jau šį sekmadienį nuo 9 iki 15 valandos kartu su bobų vasaros šiluma į Kauno „Žalgirio“ areną atkeliaus pirmasis „Vintage bazaar“ blusturgis, kuriame visi sendaikčių mylėtojai susiburs ir parduos, mainysis bei dovanos, kad tai, kas vienam jau pabodę kitam taptų nauja ir mylima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių