Quantcast

Vienuolyno kieme besisvečiuojantis festivalis „Gertrūdos vasara“ baigsis rugpjūtį

  • Teksto dydis:

Tris kūrybos vakarus, birželiui artėjant prie pabaigos, publikos mylimi artistai – Liudas Mikalauskas, Larisa Kalpokaitė (dalyvaujant muzikantui Daumantui Slipkui) bei Vladas Bagdonas – paeiliui surengė Laisvės alėjoje, Marijonų vienuolyno kieme, Šv. Gertrūdos bažnytėlės pašonėje.

ATM kompanijos organizuojamo tradicinio festivalio „Getrūdos vasara“ pradžia buvo įspūdinga, jauki ir graži. Tai liudijo ir gausiai susirinkę žiūrovai, tarp kurių būta ne tik šio festivalio gerbėjų, bet ir „naujokų“, atradusių Kauno centre kamerinės muzikos bei nuoširdaus, mielo pabendravimo pripildytą erdvę.

Savo gyvavimo pradžioje šis festivalis publiką džiugindavo tik birželio vakarais, o dabar jis tęsiasi dar ir rugpjūčio mėnesį.

Pasak ATM kompanijos ir vadovo Alvido Tautkaus, beje, prieš keliasdešimt metų drauge su broliu Gintautu įkūrusio vėliau tapusią legendine „Rondo“ grupę, šimtams kauniečių bei jų svečių „gražiausia vasara – „Gertrūdos vasara“.

„Šis tradicinis koncertų ciklas kasmet vyksta gražiausiame ir jaukiausiame Kauno kiemelyje. Kas jame lankėsi, pritars, kad čia gera leisti vasaros vakarus, nes į begaliniai žavią aplinką atkeliauja puikūs artistai, savo meną dovanodami intelektualiai ir brandžiai publikai“, – sakė A. Tautkus.

Liepos antroje pusėje (devynioliktosios dienos vakarą) į „Gertrūdos vasaros 2022“ programą įsijungs Klaipėdos teatralų grupė su spektakliu – koncertu „Lietuvos moterys“. Susitikimas su svečiais iš uostamiesčio pavadintas „Graži ir ta galinga“. O jau kitą vakarą Marijonų vienuolyno kieme pasirodymą „Mėlynoj stotelėj“ surengs šmaikštusis, ironiškas publikos numylėtinis Juozas Erlickas (jam pritars Domantas Slipkus ir Vytautas Mikeliūnas). Liepos 22-ąją programą „Auksiniai Lietuvos balsai“ pristatys solistai Ona Kolobovaitė bei L. Mikalauskas.

Liepos 22-ąją į koncertą „Labai asmeniškos dainos“ kauniečius pakvies džiazo bei kitokios muzikos atlikėjai Neda Malūnavičiūtė ir Richardas Banys, į autorinių dainų vakarą, kuris „Gertrūdos vasaros 2022“ programoje numatytas liepos 26-ąją, kvies aktoriai Saulius ir Jokūbas Bareikiai.

„Auksinių šlagerių vakaras“ bus dar vienas Marijonų vienuolyno kieme vyksiantis renginys, – liepos 27-ąją savo kūrybos bei savojo repertuaro dainas atliks Ovidijus Vyšniauskas. Kitos dienos vakarą festivalyje „Gertrūdos vasara“ svečiuosis klasikinius bei kitus gerai žinomus kūrinius dainuojančių vyrų grupė „el Fuego“.

Rugpjūtį greta Šv. Gertrūdos bažnytėlės skambės legendinės popgrupės „Vairas“ muzika (antrosios šio mėnesio dienos vakarą). Operos solistai L. Mikalauskas bei Egidijus Bavikinas pristatys nuotaikingą programą „Dviese gondoloje. Jau 15 metų!“.

Šiemetinės „Gertrūdos vasaros” pabaigtuvės numatytos rugpjūčio penktąją, kai vienuolyno kieme žiūrovams bei klausytojams „Operetės, miuziklo ir dainų vakarą“ dovanos Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai Kristina Siurbytė ir Žanas Voronovas bei styginių kvartetas „Taip“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to> klausymas

to> klausymas portretas
Neuždavinėk kvailų klausymų.

klausymas

klausymas portretas
o kodel pasirinkta butent si vieta? ar visi rajono gyventojai pritaria?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių