Quantcast

VDU Kamerinis orkestras neįprastu laiku pradeda dešimtąjį sezoną

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Kamerinis orkestras nestandartiniu laiku skelbia apie dešimtojo sezono pradžią.

Laikinosios sostinės gyventojų ir miesto svečių pamėgtas orkestras džiaugiasi galėdamas grįžti prie darbų ir vėl stebinti muzikos išsiilgusius klausytojus. Novatoriškų sprendimų nuolat ieškantis VDU Kamerinis orkestras jubiliejinį sezoną pradeda pristatydamas albumą „Fraktalas“ ir jam skirtą koncertą.

„Naujasis sezonas dėl vis dar nesitraukiančios pandemijos kelia nemažai iššūkių ir nežinomybės, tačiau kimbame į darbus ir labai laukiame saugaus susitikimo su klausytojais skirtinguose Lietuvos miestuose vyksiančiuose festivaliuose“, – kalba orkestro vyr. dirigentas Vytautas Lukočius.

VDU Kamerinio orkestro kolektyvas taip pat tikisi, kad rudenį galės įvykti jau tradicinis, dešimtąjį kartą orkestro organizuojamas festivalis „Avanti“. Festivalis, kiekvienais metais pasižymintis vis nauja tema, šių metų koncertuose pristatys kvartetų muziką. Publika galės mėgautis kviestinio svečio Davido Geringo atliekama muzika, taip pat turės progą paklausyti Vilniaus, Kauno bei Čiurlionio kvartetų. Planuojama, kad su klausytojais bus minimas ir tradiciškai gruodžio mėnesį organizuojamas gimtadienis bei pasitinkamos didžiosios metų šventės.

Orkestras nuolat ieško būdų užmegzti naujus ryšius su publika, stiprinti laiko patikrintus bei surasti novatoriškus sprendimus, išlikti įdomus ir telkti muzikinę bendruomenę, tad ir dešimtąjį sezoną pradeda neįprastai. Šia proga išleistas kamerinės muzikos albumas „Fraktalas“, kuriame skamba išskirtinai lietuvių kompozitorių kūriniai, o albumas plačiajai publikai pristatomas koncerte, kuriuo klausytojai galės džiaugtis tiesiog savo namuose jiems patogiu metu.

„Albumo pristatymo koncertą įrašėme siekdami muziką priartinti prie publikos. Nors karantino sąlygos jau laisvėja, dar negalime susitikti pilnose salėse, tad kviečiame klausytojus į virtualų susitikimą. Koncerte skambės kūriniai iš albumo „Fraktalas“, sveikinimo žodį tars ir kompozitoriai“, – pasakoja orkestro vadovė Rasa Žiaugaitė.

Koncerto įrašą jau nuo gegužės 31 d. galima nemokamai peržiūrėti orkestro „Youtube“ kanale. Čia taip pat bus patalpinti ir atskiri albumo „Fraktalas“ kūriniai.

2011 m. Kaune įkurtas VDU Kamerinis orkestras jau beveik dešimtmetį kuria ir puoselėja tradicijas, be kurių dalies švenčių ar metų laikų neįsivaizduoja daugybė laikinosios sostinės gyventojų. Orkestro komanda su vyr. dirigentu V. Lukočiumi priešakyje ypatingai vertina bendruomenės telkimą bei buvimą drauge, tad nuolat ieško naujų būdų užmegzti ir palaikyti ryšius su įvairiausių interesų kūrėjais bei meno mylėtojais, būti socialiai atsakingais



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių