Quantcast

Vaikus linksmino indėnas Motombo Žaibas

Kauno rajono dienos centro "Užuovėja" vaikams kelionė į miestą tapo tikra šventė. Jie turėjo galimybę susitikti su indėnu ir pašaudyti iš jo lankų.

"Užuovėjoje" dienomis glaudžiasi Kauno rajono mokyklinio amžiaus vaikai. Dažnai jų šeimoje iškyla nepritekliaus ar kitos problemos, todėl centre siekiama, kad vaikai kuo daugiau pamatytų ir išmoktų.

Vasaros sezonu organizuojamos įvairios kelionės tiek mieste, tiek rajone. Vaikai dalyvauja kūrybiniuose užsiėmimuose, žaidimuose ar sporto varžybose. Ketvirtadienį mažieji smalsuoliai galėjo išbandyti dar nemėgintą pramogą – šaudymą iš indėniškų lankų.

"Labai vaikams įdomu. Tikrai buvo netikėta, kai paskambino ir pasiūlė atvykti. Pramoga labai pradžiugino, nes, kiek aš žinau, vaikai nėra bandę šaudyti iš lankų, todėl čia vyko net tam tikras konkursas, kuris pataikys arčiau centro", – sakė vaikų dienos centro auklėtoja Vilma Martišauskaitė.

Visus dienos centro vaikus pasitiko ilgomis plunksnomis apsikarstęs indėnas Motombo Žaibas. Jis juos pakrikštijo gamtą menančiais vardais, kuriuos mažieji indėnai susigalvojo patys. Vaikai pasivadino Laukine Kate, Mėlynąja Plunksna, Išdidžiuoju Gaidžiu ar kita.

Kai mažieji smalsuoliai įgijo indėniškus vardus, jiems leista į rankas paimti lanką ir strėles. Pramogos sumanytojas Motombo Žaibas pamokė vaikus, kaip taisyklingai laikyti indėniškus ginklus ir kaip pataikyti į už keliolikos metrų stovintį taikinį.

Kai kurių mažųjų indėnų pirmosios strėlės lėkė į dausas, tačiau buvo ir taiklių šūvių. Pramogos rengėjas juokavo, kad kai kuriuos dienos centro vaikus reikėtų perkrikštyti į Taikliąsias strėles.

V.Martišauskienė pasakojo, kad  sunku visus dienos centro vaikus  vienu metu atvežti į Kauną, todėl tenka ieškoti rėmėjų.

Vaikus pasikvietęs indėnas Motombo Žaibas pasakojo, kad vaikams šaudymo iš lankų pramogą padėjo suorganizuoti Zitos Kuncienės įmonė. Jis dėkingas ir Šlienavos klebonui Antanui bei Samylų seniūnui, nes jie taip pat prisideda, kad vaikams dienos būtų spalvingesnės. Pats indėnas tikino, kad su vaikais dirba jau daug metų ir šis darbas neatsibosta.

"Man labai patinka dirbti su vaikais, tai geri žmonės. Aš tarnauju Šlienavoje ir tikiu, kad, padarius kažką gero, už tai atlyginama. Man už šį renginį su vaikais jau nusišypsojo sėkmė ir šiandien sužinojau, kad laimėjau loterijoje", – apie sutapimą užsiminė indėnas.

Jis pasakojo, kad labai patinka stebėti pro šalį einančias turistų grupes. Daugiausia šaudymu iš lankų susidomi rusai, o lietuviai paaugliai dažniausiai sako, kad tai yra neįdomu, nors nėra nė karto rankose laikę lanko ir strėlės. Indėnas su jais nesutinka ir kviečia patiems išbandyti rankos ir akies taiklumą. Ties Kauno amfiteatru Motombo Žaibą galima sutikti kiekvieną savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čia

čia portretas
tikras indėnas integravosi? Toks panašus į visokius Mototaupas...

Ui

Ui portretas
Indėnas Motombo? Negrų kilmės indėnas, niu?

pralinksmins

pralinksmins portretas
o gali taip nutikti, kad suaugusius "pralinksmins" Ali babair jo plėšikai, kuriuos reikia integruoti Europoje?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių