Quantcast

Vaikų svajonėms – tūkstantis gervelių

  • Teksto dydis:

Penktadienį, minint tarptautinę Origami dieną, Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje buvo siekiama Lietuvos rekordo.

404 mokiniai ir 22 mokytojai išlankstė tūkstantį gervių. Organizuoti akciją padėjo VDU Muzikos akademijos bendruomenė ir Aleksoto seniūnija. Penktadienio rytą nuo 11 iki 11.15 val. visuose mokyklos kabinetuose ir aktų salėje tuo pačiu metu buvo lankstomos japoniškos gervelės.

Pasak progimnazijos direktorės Linos Viršilienės, pasirinktas lankstinys yra sėkmės ir tolerancijos simbolis, kuris kiekvienam turėtų simbolizuoti taiką pasaulio atžvilgiu, pakantumą kitokiam žmogui.

Origami lankstymas Aleksote nėra naujiena - jau daugiau nei penkerius metus Aleksoto bendruomenės nariai, mokyklų mokiniai, mokytojai susiburia rudens projektui "Tolima - artima Japonija".

Kiekvienais metais japonistikos programos užsiėmimų metu jos dalyviai turi galimybę iš arčiau pažinti japoniškas tradicijas, menus, literatūrą, sveikos gyvensenos paslaptis, kaligrafijos įdomybes, arbatos ritualą, kimono, maisto kultūrą ir kitas japoniškas įdomybes. Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija yra užmezgusi draugiškus partnerystės ryšius su Japonijos ambasada Lietuvoje ir 2017 m. rengiasi priimti mokinių delegaciją iš Yaotsu, Chiunės Sugiharos gimtojo miesto, Gifu perfektūros Japonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Visos gervelės suvertos ir eksponuojamos J.Dobkevičiaus progimnazijos hole, prašom užeiti ir pajusti vaikų rankų darbo ir siekiamų svajonių energiją!

Nijole

Nijole portretas
Kur po to jas padėjot? Didžiuojatės, kad sugadinot tiek popieriaus ir išmetėt? Keista siekiamybė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių