Quantcast

V. Putvinskio gatvėje atsivers durys, kiemai ir istorijos

  • Teksto dydis:

Kauno širdį jau šį šeštadienį, gegužės 25 d. Trečią kartą Kauno menininkų namų (KMN) organizuojama šventė kvies pasinerti į atradimų, istorijų ir pramogų kupiną programą bei iš naujo atrasti šią unikalią, istorinę gatvę.

Dalis šių metų šventės renginių atrinkta atviro kvietimo metu iš pasiūlymų, pateiktų miesto bendruomenių ir įvairių iniciatyvų. Prisijungė partneriai ir iš už Kauno ribų – Nidos meno kolonija bei "Rupert" rezidencijų ir edukacijų centras. Šiemet šventė tematiškai skirstoma į dešimt sekcijų: infocentro, kino, kūrybinių dirbtuvių, atradimų, ekspozicijų, ekskursijų, koncertų, performatyviųjų menų, aktyvaus laisvalaikio ir atvirų durų erdvės.

Kvies ekskursijos

Šių metų Putvinskio gatvės diena pasižymi ekskursijų gausa. Putvinskio gatvės dienos" svečiams atsivers net keli objektai – Nacionalinis M.K.Čiurlionio muziejus, P.Mažylio gimdymo namų vidinis kiemelis, taip pat – Kauno evangelikų reformatų bažnyčia, o Vytauto Didžiojo universitetas kviečia pasivaikščioti po pačią V.Putvinskio gatvę, kur bus papasakota daugiasluoksnė jos istorija. Gatvės meno mėgėjų laukia V.Putvinskio gatvės sienas puošiantys kūriniai kartu su Kauno gatvės meno festivaliu NYKOKA.

Atvirų durų dienas skelbia ypatingas A.Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejaus vidinis sodelis, kuriame ošia dar paties tapytojo A.Žmuidzinavičiaus sodinti medžiai, garsiajame Lietuvos banko tarnautojų name esanti įvaizdžio studija, Kauno evangelikų reformatų bažnyčia ir buvusioje JAV ambasadoje šalia Kauno funikulieriaus įsikūrusi bendrovė – ši erdvė šventės lankytojams pasiūlys pažvelgti į funikulierių kitokiu kampu. Daugiau apie jį pasakos Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto prodekanas doc. dr. Giedrius Janauskas.

Nuo knygų iki šokių

E.Levino skveras, esantis šalia funikulieriaus, – vienas iš šventės traukos taškų. Šventės metu čia šurmuliuos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto E.Levino centro ir VDU Humanitarinių mokslų fakulteto inicijuojamas knygų turgelis, taip pat kalbėsis dr. Viktoras Bachmetjevas, dr. Tomaszas Błaszczakas ir dr. Loic Boizou, Lietuvos šachmatų mokyklos atstovai mokys žaisti šio karališkojo žaidimo, vyks akrobatinės jogos užsiėmimai su "Acro Kaunas" ir "Bombo feminista" būgnų dirbtuvės. Tuos, kurie ieško ne vien knygų, kvies tėvo ir sūnaus Antinių skvere šalia Kauno menininkų namų veiksiantis blusturgis.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjus įtrauks pirmasis Kaune šokio maratonas, atliepiantis legendines paskutinio XX a. dešimtmečio tradicijas, inicijuojamas šokio studijos "In*Beat". Šokti galės visi – ir mėgėjai, ir profesionalai – judėti tiek džiazo, tiek hiphopo ritmais. Labiau prie lyrikos linkstantys šventės dalyviai turėtų išskirti kauniečių mėgstamą slemą, šįsyk vėl vyksiantį prie vadinamųjų "Pompėjos" laiptų. Mikrofonas čia atviras kiekvienam, norinčiam kažką pasakyti.

Rokas ir J.Mekas

Į Nacionalinį M.K.Čiurlionio dailės muziejų taip pat trauks ir kino mėgėjai – šiuo metu "Rupert" rezidencijų ir edukacijų centre reziduojantis menininkas Herbas Shellenbergeris siūlo kino programą "Laiškai draugams: Jonas Mekas ir draugai". Šioje programoje – šiemet išėjusio legendinio kino kūrėjo J.Meko filmai, taip pat – eksperimentinio kino klasikų Chriso Markerio ir Margaret Tait juostos.

Kaip ir kasmet, Putvinskio gatvės dieną žymi ir muzikiniai akcentai. Šiemet dalis scenos perleidžiama publikai – KMN terasoje vyks "Animalitos jam session", kurioje į sceną galės kilti visi norintys. Muzikinę liniją tęs vilniečių roko grupė "Pilnatys", KMN terasą užpildysiantys svajingu, jūros įkvėptu melodingo roko skambesiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "V. Putvinskio gatvėje atsivers durys, kiemai ir istorijos" ... ir - miegamieji.

II

II portretas
Svarbiausia infotryda, o kaip ten bus tai jau kaip iseis.

Jo

Jo portretas
Ta gatve tikrai turi ka pasakyti, juk tai ambasadu gatvė. Padarys koki projekta su influenseriais laukdami atgalinio ryšio ir ataskaitos.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių