Quantcast

V. Mačernio „Vizijų“ interpretacijos – scena pavirsiančiuose Kauno rajono miškuose

  • Teksto dydis:

Gegužės 15 d. Alšėnų seniūnijoje įvyko naujausio šiuolaikinio cirko režisieriaus Roberto Magro (Italija) spektaklio "Vizijos" premjera. Spektaklis šeštadieniais bus rodomas dar dviejose – Neveronių ir Batniavos – seniūnijose.

Šis italų menininko spektaklis – nebe pirmas mūsų šalyje. Prieš pusantrų metų šis kūrėjas dirbo su Kauno rajono Linksmakalnio bendruomenės gyventojais: vaikais, jaunimu, senjorais ir sukūrė daug gerų emocijų sukėlusį spektaklį "Radijo angelai".

Šį kartą, pasirinkęs poeto Vytauto Mačernio eilėraščių ciklą "Vizijos", pasirodymą režisierius kūrė kartu su profesionaliais aktoriais ir Kauno rajono Alšėnų, Batniavos ir Neveronių seniūnijų gyventojais. Spektaklis yra dedikuotas būtent šioms seniūnijoms ir jų gyventojams, jį įkvėpė pasaulinė pandemija, drastiškai apribojusi įprastinį kūrėjo ir žiūrovo ryšį. O V.Mačernio kūryba, įgavusi šiuolaikines išraiškos formas, atgimė dar kartą ir atsiskleis paslaptingose Kauno rajono vietose.

R.Magro pasižymi netradiciniais kūrybos būdais – vietos gyventojų įtraukimu į spektaklio kūrimą ir atlikimą. Kurdamas "Vizijas" režisierius domėjosi trijų skirtingų Kauno rajono seniūnijų istorijomis, žymiomis vietomis, svarbiais įvykiais, kurie per metaforas atsiskleis spektaklyje.

Režisierius nusprendė nagrinėti šį žinomo poeto kūrinį ir, pasitelkus šiuolaikinio cirko, šokio, teatro, muzikos kalbą, atskleisti metaforas ir simbolius, slypinčius poeto kūryboje, jas papildant vietinėmis istorijomis.

V.Mačernio "Vizijoms" pristatyti pasirinktos netikėtos ir atviros vietovės, o patys spektakliai vyks vėlų vakarą, taip atspindint ir išreiškiant giliausius žmogaus viduje vykstančius procesus.

Spektaklis "Vizijos" gegužės 22 d. bus rodomas Neveronių seniūnijoje, o 29 d. – Batniavos seniūnijoje, kiekvienoje seniūnijoje po tris kartus vėlų vakarą: 21, 22 ir 23 val.

Dėl galiojančių karantino taisyklių į spektaklius būtina registruotis. Registracija į spektaklius Neveronių seniūnijoje prasidės gegužės 17 d., o į spektaklius Batniavos seniūnijoje – gegužės 24 d. Registracija skelbiama "Kaunas 2022" feisbuko paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių