Quantcast

Unikalioje parodoje – mados novatoriaus Christiano Dioro kūriniai

  • Teksto dydis:

Kaune atidaryta mados istoriko ir scenografo Aleksandro Vasiljevo paroda "Dior moteris". Pirmą kartą Lietuvoje eksponuojami 1947–1988 m. mados namuose "Christian Dior" sukurti moteriški kostiumai, aksesuarai, taip pat – pirmosios prancūzų dizainerio sukurtos suknelės, sukėlusios revoliuciją mados pasaulyje.

Trečiame prekybos centro "Akropolis" aukšte įkurdintoje ekspozicijoje – 50 suknelių, apie 100 aksesuarų: batai, skrybėlės, pirštinės, kvepalai, papuošalai, eskizai, rankinės. Taip pat pristatomi suknelių eskizai, fotografijos.

"Ši paroda yra puikus gero skonio pavyzdys: čia kupina prabangos, ypatingų audinių, gražių išsiuvinėjimų, fantastiškų mažų detalių", – atidarydamas parodą sakė A.Vasiljevas.

Spektras: parodai atrinkti išskirtiniai legendinių "Christian Dior" aukštosios mados namų moteriški kostiumai, aksesuarai ir drabužių fotografijos bei eskizai, atskleidžiantys šių mados namų ilgametę patirtį formuojant mados tendencijas.

Parodai atrinkti išskirtiniai legendinių "Christian Dior" aukštosios mados namų moteriški kostiumai, aksesuarai ir drabužių fotografijos bei eskizai, atskleidžiantys šių mados namų ilgametę patirtį formuojant mados tendencijas.

"1947 m. pristatęs savo debiutinę kolekciją Paryžiuje, Ch.Dioras sukėlė pasaulinio masto sensaciją ir vos per dešimtmetį sukūrė garbingą mados imperiją, kuri mados hierarchijos viršūnėje laikosi jau virš 70 metų. Tad retas mados žinovas pasiginčytų dėl jo įtakos moterų stiliui", – susirinkusiems pasakojo A.Vasiljevas.

Unikalios: visi parodoje esantys eksponatai – iš A.Vasiljevo asmeninės kolekcijos. Kiekviena suknelė verta mažiausiai 10 tūkst. eurų, daugiausiai – 100 tūkst. eurų. Jos visos haute couture – pasiūta tik po vieną vienetą, dauguma – rankomis.

Be eksponatų gausos, žymaus mados istoriko parodoje lankytojus pasitiko ir tų pačių mados namų sukurti kvepalai bei įspūdinga floristo-dekoratoriaus Manto Petruškevičiaus sukurta parodos erdvė, kurios centre – čiurlenantis fontanas.

Trečiajame prekybos centro "Akropolis" aukšte esančioje Renginių aikštėje įrengta nemokama paroda veiks iki lapkričio 19 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PASIDŽIAUKIM

PASIDŽIAUKIM portretas
GRAŽIU IR NEMOKAMU RENGINIU.

as

as portretas
mada , dar viena issigimeliu, iskrypeliu irstva.

Ponas Vasiljevas

Ponas Vasiljevas portretas
yra tiesiog unikalus reiškinys, kuris pasitaiko gal per šimtą metų veną kartą. Neįsivaizduoju kokios erudicijos ir sugebėjimų reikia būti kad tiek daug išmanyti ir padaryti. Kaip sakoma ,,ar karas ar maras - žmogui visada reikės maisto ir rūbų". Mados raida, jos laikmečių metamorfozės labai įdomus dalykas. Tik mūsų primirštas ir nustumtas ,,ant paskui.."Ačiū gerb Aleksandrui už tai, kad nežiūrint nieko, Lietuva gali susipažinti su išskirtinėmis parodomis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių