Quantcast

Turizmo gatvėje – gražiausias pasaulyje triušiukas, virtualios žuvys

  • Teksto dydis:

Jeigu dar yra tokių, kurie delsia leistis į keliones po Lietuvos regionus, regionai patys atkeliaus pas juos! Festivalio „Hanzos dienos“ metu gegužės 18-20 d. M. Valančiaus gatvė Kaune laikinai taps Turizmo gatve.

Jau antrus metus iš eilės Turizmo departamento inicijuojamoje Lietuvos turizmo galimybes pristatančioje erdvėje susiburs daugiau nei 14 turizmo informacijos centrų su didžiausiomis savo šio turistinio sezono naujienomis ir atrakcijomis.

„Išgyvename tikra vietinio turizmo fenomeną – pernai bent su viena nakvyne po Lietuvą keliavo daugiau nei milijonas gyventojų! Jau supratome, kad Lietuva kupina netikėtų atradimų ir ypatingų vietų. Net trumpos savaitgalio kelionės po regionus garantuoja išskirtines patirtis ir įspūdžius. Prieš kiekvieną turistinį sezoną vietinio turizmo naujienos yra graibstyte graibstomos, todėl džiaugiamės tradicija pakviesti visus į Turizmo gatvę ir patiems gyvai išsiklausinėti, kurios vietovės Lietuvoje šiemet karščiausios, kur geriausia keliauti su šeima, kur ieškoti aktyvaus laisvalaikio galimybių, o kur - gastronominių patirčių“, - vardija laikina Turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Turizmo departamento palapinėje suksis laimės ratas, lauks smagūs ir interaktyvūs edukaciniai žaidimai, virtualios realybės filmukai apie Lietuvą, naujausi vietinį turizmą pristatantys reprezentaciniai leidiniai ir draugiški patarimai, kur verta apsilankyti. O gegužės 19 d., šeštadienį, 14.00 ir 18.00 valandomis Turizmo gatvė pakvips šakočiu! Kviečiama atvykti prie Turizmo departamento stendo ir pamatyti, kaip gimsta desertų karalius – šakotis. Paragauti šviežutėlio lietuviško skanėsto galės visi norintys.

„Kaunas IN“ kvies puoštis tatuiruotėmis, fotografuotis ir dalins prizus, Birštono kurortas vaišins mineraliniu vandeniu ir Kneipo arbata, Vilnius kvies pažinti ne tik senamiestį, bet ir atokesnius miesto rajonus, organizuos loteriją, Ignalinos rajono turizmo informacijos centras bendroje Aukštaitijos ežerų krašto palapinėje siūlys ragauti prezidentinio medaus bei rašyti laišką Laimės paukštei, Utena, pristatydama „Triušiukų slėnį“, į „Hanzos dienas“ atvyksta su gražiausiu pasaulyje triušiuku, Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras kvies pasigauti virtualią žuvį, Alytus dalins laikraštį su turistinio sezono „topais“ - aukščiausiu Lietuvoje pėsčiųjų ir dviračių tiltu, vandenlenčių, riedlenčių ir batutų parkais, šv. Jokūbo kelio Lietuvos atkarpa Alytaus krašte, kvies į gyvosios istorijos festival „Jotvos vartai“, įtraukiančios veiklos lauks ir kituose stenduose.

Turizmo gatvė penktadienį šurmuliuos nuo 16 val. iki 21 val., šeštadienį – 12-21val., sekmadienį – 12-16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių