Quantcast

Tradicinėje šventėje – gyvūnų palaiminimas

  • Teksto dydis:

Ketvirtus metus iš eilės Kauno senamiesčio bendruomenė kviečia gyvūnų mylėtojus paminėti Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo, dieną. 

Spalio 1 d. Kaune vyksiančiame renginyje laukia renginiai visai šeimai – nuo tradicinės eisenos su gyvūnais, veislynų pasirodymų, edukacinių renginių, smagių klounų šėlsmo iki brolių pranciškonų palaiminimo.

Eisena aplink pilį 

Šventė tradiciškai prasidės 10.30 val. Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje, kurioje bus aukojamos Šv. Mišios už gyvūnų organizacijų darbuotojus, savanorius ir visus gyvūnų mylėtojus. Po Šv. Mišių keli šimtai augintinių kartu su savo šeimininkais šventę tęs žygiuodami iškilmingoje eisenoje aplink Kauno pilį.

„Kiekvienas lakstantis keturkojis ar šliaužiantis roplys, pūkuotas ar plunksnuotas gyvūnėlis ras savo vietą dalyvių gretose. Smalsūs šventės žiūrovai turės puikią galimybę stebėti ir grožėtis įvairiausių rūšių augintiniais, pamatyti, kokie gyvūnai gyvena dvasininkų, miesto valdžios atstovų, garsiųjų sportininkų, pramogų pasaulio atstovų, namuose. Kaip matėme praėjusių renginių metu, į ką akis paganyti tikrai yra“, – pasakojo A. Grybauskienė, Kauno senamiesčio draugijos vadovė.

Renginio metu bus prisimenamas ir Šv. Pranciškus Asyžietis, kuris visiems geriausiai žinomas kaip gyvūnų globėjas. Tai žmogus, kuris pamokslavo ne tik broliams, pasauliečiams, bet ir padangių sparnuočiams. Juos mylėjo, kalbėjosi ir laimino. Sekant šio neturtėlio pavyzdžiu, po šventinės gyvūnų bei jų šeimininkų eisenos broliai pranciškonai suteiks palaiminimą šventėje dalyvausiantiems gyvūnams, melsis užtarimo malda.

Nebus kada nuobodžiauti

Pasimeldus ir iškilmingai pražygiavus, šventės dalyviai ir jų augintiniai bus kviečiami prie Kauno pilies scenos, kur nuo 12 val. vyks šventiniai pasirodymai, veislynų ir kitų organizacijų prisistatymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-A

-A portretas
Labai gerai, kad nepamirštami ir mažieji šios žemės gyventojai, kurie labai priklausomi nuo žmogaus.

Pilietis

Pilietis portretas
”Gyvunų glototojai” ar supranta, kad gyvūnus globodami,atimdami jiems skirtą gyvenimą juos pasmerkia.Jie negyvena savo gyvenimo ,jie gyvena savo šeimininko gyvenimą ,jie to nesupranta.Suprantu,kuriuos pasiima išmestus,suprantu tuos žmones,kurie pasiima ,nuskriaustus,tačiau tie kurie veisią,užsiima gyvūnų prekybą ,smerkiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių