Quantcast

„Kauno diena“ ir „Teatro klubas“ pristato: prancūzų džiazo eruditų „Butterflies Trio“ – jau rytoj!

  • Teksto dydis:

„Teatro klubas“ pasitinka pavasarį su muzika. Ketvirtadienį čia skambės aukščiausio kalibro džiazas, o šeštadienį melomanai išgirs kritikų liaupsinamą, žiūrovų dievinamą trio.

„Aukščiausio lygio džiazas“, – tiksliau, anot „Teatro“ klubo šeimininkų, ketvirtadienio svečių nebūtų galima apibūdinti. Kovo 2-ąją čia viešės ir savo muziką dovanos Lietuvos džiazo federacijos prezidentas, džiazo festivalyje „Birštonas 2022“ gavęs apdovanojimą už nuopelnus džiazo muzikai, pianistas Dmitrijus Golovanovas. „Teatro klubo“ publiką jis sveikins kartu su sveikins grupe „No Name Jazz Fellas“.

Niujorkas, Londonas, Berlynas, Tokijus – tai miestai, kuriuose niekas nežino nei šio kolektyvo, nei pavienių jo narių vardų. Nepaisant to, jis nuotaikingai kovoja su globalizacija teigdamas, kad jų individualumas ir išskirtinumas geriausiai derinamas su klausytojo išskirtinumu, o ne gausiomis masėmis. Jų atliekama muzika ir atiduodama energija yra per daug vertinga, kad būtų švaistoma minioms. Jie kuklūs ir nekalba apie savo talentus. Ir nereikia, nes apie jų talentus kalba visi juos girdėję. Jie nekuria stories socialiniuose tinkluose. Tam paprasčiausiai nėra laiko, nes jie kuria istoriją Lietuvos džiazo scenoje.

Muzikos nestigs ir šeštadienį. 2018-aisiais susikūrusi, daugiau nei 100 koncertų visoje Europoje ir kitose šalyse surengusi Frederic Borey „Butterflies Trio“, lips į „Teatro klubo“ sceną. Savo naująją grupę F. Borey vadina „akrobatine“, peržengiančia džiazo standartų repertuarą, tuo metu spauda muzikantams negaili skambių antraščių ir liaupsių, dėl balanso, išlaikyto tarp tradicijų ir modernumo.  Ką sako žiūrovai? Jie kaskart stebisi tuo, ką trejetas išdarinėja scenoje ir svaigsta nuo jų demonstruojamo aukščiausio modernaus europinio džiazo lygio.

„Džiazo kritikai negaili jiems liaupsių, klausytojai juos myli, džiazo klubai ir festivaliai su džiaugsmu kviečia juos, nes jie dovanoja magišką kelionę į jų muzikos pasaulį“, – įsimintinai šeštadienio kelionei kvietė „Teatro klubo“ šeimininkai.

Bilietus galite įsigyti čia: https://kakava.lt/renginys/dziazo-trio-is-prancuzijos-frederic-borey-butterflies/4660/9184.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių