Quantcast

Tautinės savimonės ir tolerancijos puoselėtojai iš Šlienavos pagrindinės mokyklos

Kauno rajono Šlienavos pagrindinės mokyklos mokiniai spalio ir lapkričio mėnesiais dalyvavo edukaciniame projekte „Kultūrų ratas“.

Teatro studijos nariai kūrė logotipą projektui „Kultūrų ratas”. Jaunieji aktoriai įsikūnijo į įvairių tautybių atstovus iš Japonijos, Lenkijos, Indijos, Izraelio, Rusijos, Saudo Arabijos ir Lietuvos.

Susipažino ir aptarė pasirinktų tautybių savybes bei išskirtinius bruožus. Kūrė visas tautybes vienijantį ženklą – logotipą, pavadinimu „Kultūrų ratas”.

O aštuntos klasės mokiniai rengė šiam projektui pristatymą „Žydų tradicijos“. Tikybos ir technologijų pamokų metu studijavo ir analizavo žydų savitumą, vestuvių tradicijas, aprangos kultūrą, religinę atributiką, jų reikšmę ir papročius. Buvo labai įdomu sužinoti, kodėl žydai per vestuvių ceremoniją sudaužo taurę, išsiaiškinti kas yra kipa, mezuza ir tefilin, bei kam jos naudojamos.

Vyko teatralizuotas vestuvių pasirodymas po didžiuliu baldakimu, skirtu žydų vestuvių apeigoms. Įdomiausioji dalis buvo žydiškų patiekalų degustacija. Integruotoje dorinio ugdymo - tikybos ir etikos pamokoje buvo pateikti autentiški, košeriniai žydų patiekalai: „Tahini“ - sezamų pasta, „Čolentas“ - šabo pietų troškinys, „Chala“ - žydų duona ir „Humusas“ - avinžirnių ir sezamo sėklų pasta. Šiais patiekalais vaišino Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė.

Na, o parengus projekto pristatymą “Žydų tradicijos” aštuntos klasės mokiniai dalyvavo edukacinio projekto „Kultūrų ratas“ baigiamajame renginyje Vilniuje. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre dalyviai iš visos Lietuvos demonstravo pristatymus apie tautines mažumas: latvius, karaimus, rusus, romus ir žydus, bei jų tradicijas.

Projekto metu mokiniai ugdė tautinę savimonę ir tautinę toleranciją, patobulino kūrybiškumo, socialinius įgūdžius, reikalingus bendradarbiavui tarpkultūrinėje erdvėje.

Už originalų projekto pristatymą mokiniai buvo apdovanoti padėkomis, o dovanų gavo pramogas didžiausiame Lietuvos batutų parke "Skypark“. Projekto dalyviai iš Šlienavos pagrindinės mokyklos buvo laimingi, galėdami už kūrybiškai ir išradingai pateiktas žinias mokslo vaisius linksmai raškyti pramogaudami.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tradicijos

Tradicijos portretas
Po tokiu baldakimu-arka tuokiasi praktiskai visas pasaulis, ypac kur nors gamtoje ar ant juros kranta. Tiek lietuviai, tiek zydai, tiek kitos tautos. Mada ir tiek.Pries gerus dvidesimt metu buvo madingos liaudiskos vestuves su pirslio korimu, ruteliu vainiko deginimu sodyboje. Nusibodo, nemoderniska tai jaunimui atrodo.Dabar -baldakimas, puokstes metimas ir kiti Holivudiniu filmu paprociai.

Anonimas

Anonimas portretas
Nesavo laiku [[musu krikscioniu Sv.Kaledos] o Slienavoje netoliarantiskai tautai[zydams] kuriu proteviai nulinciavo Jezu-Kristu =Dievo sunu tiek demesio ju kulturai ,kuri yra prishiska krikscionybiai

Anonimas

Anonimas portretas
Labai --ne savo laiku ir ne savo vietoje
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių