Quantcast

Tango Argentino virtuozai Kauno publikai dovanos nepamirštamą reginį

  • Teksto dydis:

Gruodžio 5 diena bus viena iš pačių įsimintiniausių 2021 metų dienų Kauno filharmonijoje, nes, atsižvelgus į daugybės Kauno žiūrovų pageidavimus, išskirtinai jaukioje Kauno valstybinės filharmonijos salėje karaliaus užburianti argentinietiškojo tango muzika ir dainos bei meilės ir aistros šokis.

Koncertinėje scenoje su nauja programa pasirodys pripažinti tango profesionalai – daugelio tarptautinių konkursų ir festivalių čempionai: šokėjai Brigita ir Carlos Rodriguez, dainininkas, kompozitorius, gitaristas Eduardo Gimenez ir akordeono virtuozas Nerijus Bakula. Garsūs atlikėjai yra nepaprastai pasiilgę gyvo susitikimo su tango gerbėjais ir žada savo ištikimai publikai nepamirštamą reginį. Skambant tango karaliaus Astor Piazzolla ir garsių tango kompozitorių Jose Padula, Juan Carlos Cobian, Francisco Canaro, Carlos Gardel, Mariano Mores ir kt. melodijoms, scenoje pasklis magiška argentinietiško tango dvasia.

„Tango nėra vien tik žingsniai ar jų deriniai, tango – tai kultūros, kurioje aš gyvenu nuo vaikystės, išraiška. Šiame šokyje tu gali išreikšti visą pojūčių ir jausmų vaivorykštę – nuo gilaus santūraus skausmo ir kančių iki visapusės meilės ir džiaugsmo“, – aistringąjį tango šokį apibūdina tradicinio „gyvojo“ tango meistras C. Rodriguez iš Buenos Airių, kuris kartu su B. Rodriguez užpildo sceną kerinčiu šokiu. Šokėjai 2019 m. tapo tarptautinio Tango čempionato Didžiojoje Britanijoje nugalėtojais, o 2021 m. Miunsterio tango festivalio ir Europos tango čempionato nugalėtojais Tango de Pista ir Milonga kategorijose.

Urugvajuje gimęs E. Gimenez yra puikus tradicinės ir populiariosios argentinietiškos muzikos atlikėjas, pasižymintis unikaliu balso tembru ir jausmingu dainavimu.

Organizatorių nuotr.

Tarptautinių konkursų laureatas, akordeono virtuozas N. Bakula priklauso tai muzikantų kategorijai, kurie daro didelę įtaką tango meno populiarinimui tarptautiniu mastu. N. Bakulos atlikime skamba muzika nuo argentinietiško A. Piazzollos tango iki svaiginančių prancūziškų musette pasažų. Būtina paminėti, kad atlikėjas puikiai įvaldęs improvizacinį meną ir jo akordeonui paklūsta patys įvairiausi muzikiniai stiliai.

Visa tai pamatysite magiškame tikrojo argentinietiško tango teatralizuotame koncerte skirtame Jums, mieli žiūrovai. Pripažinti artistai, kurių pasirodymai pritraukia pilnas koncertų sales, laukia susitikimo su Kauno tango meno gerbėjais.

Koncertas vyks:

Gruodžio 5 d. 19 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje

Bilietus platina Tiketa ir Kauno filharmonijos kasa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių