Quantcast

Spalvoti pasakojimai apie gyvūnus

Piešimas – meninė raiška, kuria vaikai pradeda reikšti savito pasaulio refleksijas labai anksti. Linijos, spalvinės dėmės, abstrahuoti supančios aplinkos motyvai – popieriaus lapuose atveria didelį ir įvairų mažo žmogaus pasaulį.

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejuje gruodžio 16-ąją, minint T.Ivanausko gimimo dieną, bus atidaryta tarptautinė konkursinė III–IV klasių mokinių piešinių paroda "Jie – mūsų draugai…", organizuojama Kauno pedagogų kvalifikacijos centro, Kauno Vinco Bacevičiaus pradinės mokyklos ir Tado Ivanausko zoologijos muziejaus.

Piešinių paroda-konkursas, skatinantis pažinti Lietuvoje žiemojančius gyvūnus, jiems būtinas išgyvenimo sąlygas – skirtas ne tik Lietuvos mokiniams, tačiau ir išeivijoje gyvenantiems vaikams, mažiesiems kūrėjams įkvepiant norą būti dėmesingiems, jautriems, pastabiems įvairioms šalia jų egzistuojančioms gyvybės formoms ir siekiant ugdyti jų kūrybiškumą, saviraišką.

Konkursinės parodos koordinatorė Edita Steponavičienė pasakojo ekspozicijas T.Ivanausko zoologijos muziejuje rengianti nuo 2004-ųjų. Kasmet renginiai sulaukdavo didelio susidomėjimo ir aktyvaus mokinių dalyvavimo, todėl šiais metais E.Steponavičienė sumanė praplėsti parodos dalyvių geografiją ir joje pakviesti dalyvauti vaikus, gyvenančius svetur, puoselėjančius lietuviškumą ne tik šeimoje, tačiau lankančius lituanistines mokyklas.

Iš 800 gautų piešinių drauge su tapytoja, dailės pedagoge Irena Mikuličiūte parodos koordinatorė atrinko keliasdešimt geriausių darbų, tarp kurių mokinių kūriniai iš Dr. V.Kudirkos lituanistinės mokyklos Niujorke, "Saulėtojo kranto" mokyklos Rytų Floridoje, San Fransisko lituanistinės mokyklos "Genys" Kalifornijoje, Los Andželo Šv.Kazimiero lituanistinės mokyklos Kalifornijoje, Čikagos lituanistinės mokyklos. Ekspoziciją papildo ir keleto mokinių iš Jungtinės Karalystės kūriniai.

"Kai kurios mokytojos atsiuntė net nuotraukas ir prierašus, dokumentuojančius kūrybinį darbo procesą: kaip vaikai buvo pažindinami su Lietuvoje žiemojančiais gyvūnais, kaip piešė, kas visame procese mokiniams buvo įdomiausia, – patirtimi pasidalijo E.Steponavičienė. – Prisidėdama prie šio renginio organizavimo, norėjau, kad vaikai sužinotų, kokie žvėrys ir paukščiai žiemoja Lietuvoje, ieškodami informacijos apie jų išvaizdą, pasidomėtų jų gyvenimo būdu, mityba, vedamais jaunikliais."

Paroda-konkursas "Jie – mūsų draugai..." paskatino mokinius iš Lietuvos, JAV ir Jungtinės Karalystės atrasti meilę gyvajai gamtai, išbandyti naujas raiškos priemones, lavinti kūrybiškumą ir patirti pozityvias, džiugias akimirkas mėgaujantis kūrybiniu procesu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Sveikinu Edita , renginio iniciatorę, suruošusią konkursą ir vaikų piešinių parodą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių