Quantcast

Spalvingo pikniko tarp sakurų nesugadino ir apniukęs dangus

Nors lyg tyčia po keletą savaičių užsitęsusių šiltų ir vasariškų dienų šį ketvirtadienį dangus virš Kauno nuo pat ryto apsiniaukęs, piknikas Nemuno saloje tarp sakurų po pietų sulaukė nemažai lankytojų.

Aitvarų festivalis, vaikų šventė koinobori, meninė Kauno moksleivių programa ir Kyumeikan mokyklos auklėtinių Kendo pasirodymas. Tokiomis rytietiškomis atrakcijomis ketvirtadienį mėgavo kauniečiai, apsilankę tarp sakurų Nemuno saloje.

Pernai rugsėjį Sugiharos savaitės metu Kaunui padovanotos pusšimtis sakurų sėkmingai prigijo ir netrukus džiugins visus savo kerinčiu žydėjimu Nemuno saloje, netoli „Žalgirio“ arenos. Sužydėjo saloje ir prieš keliolika metų Kaunui padovanoti sakurų medeliai. Tad, kaip teigiama Kauno miesto savivaldybės pranešime, prisimenant simbolinį Japonijos ir Lietuvos draugystės įamžinimą, kauniečiai susirinko į pikniką bręstančioje sakurų alėjoje. Miesto vadovai įsitikinę, kad ilgainiui šioje erdvėje atsiras ir daugiau japoniškų vyšnaičių.

Mažieji pikniko dalyviai šventėje kėlė ir gainiojo spalvotus aitvarus. Čia pat susitiko bei neformalioje aplinkoje apie stiprėjančią Kauno partnerystę su Japonijos miestais kalbėjo meras Visvaldas Matijošaitis bei į Kauną atvykęs Japonijos ambasadorius Shiro Yamasakis.

Tekančios Saulės šalies kultūrinę programą renginyje pristatė šokėjai, skambėjo rytų šalių muzika, svečius japoniškai sveikino Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos mokinių japonų kalbos klubo nariai. Kyumeikan mokyklos auklėtiniai surengė Kendo pasirodymą.

Organizatoriai šventės dalyviams priminė ir vieną iš senųjų Japonijos tradicijų – koinobori, kuomet aukštai kabinamos vadinamosios vėjo kojinės, savo išmarginimu primenančios ryškiaspalvius karpius. Tikima, kad šie vėjo plaikstomi ir iš pirmo žvilgsnio aitvarus primenantys kūriniai neša sėkmę gyvenime. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veronika

Veronika portretas
saunuoliai , kaip grazu , prisimenu anksciau kaip budavo sventes su tautiniais drabuziais juk pasipuosti su suknelem galima bet kada , o su Tautiniais drabuziais vis tik iskilmingai atrodo , sekmes.

vaizdzialis

vaizdzialis portretas
.ponuliai po skėciais, vaikuciai ant lietaus... kam čia linksma?

L

L portretas
Džiugu, kad atsiranda nauju gražiu vietų Kaune ir gražiu nauju švenčių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių