Quantcast

Šokio spektaklis #NEWGEN – dialogas su jaunąja karta

  • Teksto dydis:

Dialogas su karta, kuri geba komunikuoti vaizdais, kuri it iš kosmoso atvyko po naujagimių bumo, X kartos bei Z kartos – Alfa karta.

Ši karta peržengia apčiuopiamos realybės ribas ir nardo socialiniuose tinkluose laisviau nei savo kiemo gatvėse, tarsi su savimi drauge kurdama spontanišką ir greitai besikeičiančią metarealybę. Tai pasauliui itin jautraus jaunimo epopėja, po kurio dailiu paviršiumi glūdi rūpestis dėl socialinės segregacijos, klimato atšilimo, karo pabėgėlių. Tuo pat metu, tai karta, kuri gali išgyventi idealų kakofonija, ieškanti savirealizacijos galimybių, būti apgaubta nerimo dėl efemeriškos ateities.

Šiuolaikinis šokis, kuris taip pat atsisako būti įkalintas rėmuose, ima kalbėti su tais, kurie vienu metu gali naršyti keliuose skirtinguose kanaluose ir dar geriant kavą užmegzti pokalbį. Tik gyva kalba, neperpildyta lingvistikos, atverta vaizdinių pasauliui gali tapti jaunimo esperanto. Šokio teatras „AIROS“ kviečia išsitraukti mobiliuosius telefonus, drąsiai filmuoti bei fotografuoti ir nepamiršti darytis asmenukių, jas kelti į visas turimų socialinių tinklų platformas įsijungiant į šiuolaikinio šokio ritmą. Taip, šokio žingsniu, atliepiant šiandienos realijas, 2017 m. sukurtas šokio spektaklis paaugliams „Z+“ evoliucionavo į kūrinį #NEWGEN.

#NEWGEN – tai šiandien pulsuojanti gyvenimo kelionė, it širdies dūžiais atliepianti besikeičiančią kasdienybę, todėl nėra prisirišama prie vienalaikės komandos. Idėjos autorė ir choreografė Agnietė Lisičkinaitė keičiasi kartu su atsinaujinančiu gyvenimo ritmu ir šiandien scenoje išvysime atlikėjas, kurios pakeičia premjeros trupės sudėtį, pačios tapdamos Naujosios kartos atstovėmis – Katrina Gusča, Elmyra Ragimova bei Ema Senkuvienė. Muzikiniu šėlsmu pasirūpino kompozitorius Žygimantas Gudelis, o išvaizda – kostiumų dailininkė Rūta Kyguolytė. Panyrama į šokio išgyvenimą, kuriame kūrybinis procesas neapsiriboja vienalaikiais sprendimais, tačiau nuolat pulsuoja, kinta, it instagram ar facebook istorijos dingstančios po 24 val. tam, jog gimtų naujos.

Dera kalbėti ne tiek apie šokio spektaklį kiek apie naująjį dialogą. #NEWGEN yra jiems,  jums ir mums. Tai kūrinys, kuris kviečia kalbėtis tiesiogiai, scenoje ir už jos ribų, panirti į diskusiją čia ir dabar, nelaukiant tinkamesnio momento. #NEWGEN yra apie tai, kokie atrodome/atrodote, kokie esame/esate. Šiandien nebegalime sau leisti nekelti klausimų apie kasdienybę ir Naująją kartą. Juk ji gali būti evoliucija, keičianti pasaulį. Arba jį sunaikinanti.

#NEWGEN nulaužia miesto rėmus tapdama prieinama ne tik įprastoms teatro scenoms. Triukšmingai su naująja karta mokslo metai bus užbaigiami Alytuje, Kaune, Vilniaus rajono ir Vilniaus miesto mokyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigr.

Emigr. portretas
Valkatų,,,( bedarbių) gatvių šokėjai JAV kasdienybė. Visas brudas i Lietuvą daug metų atsiranda Lietuvoje.Šlikštu žiūrėti ir matyti, kaip Lietuvos jaunimas tampa panašus i Amerikos valkatas.

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
rašinyje paminėtiems "kūrėjams'- ar teko vaikystėje skaityti pasaką "Karalius nuogas". Jeigu neskaitėte, tai būtinai paskaitykit ir tik po to tuos spektaklius statykit.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių