Quantcast

Šiuolaikinio šokio spektaklis „Niekur, bet ne čia“: centre – pasiklydęs žmogus

  • Teksto dydis:

Trupė „Nuepiko“ pristato naują savo kūrinį – šiuolaikinio šokio spektaklis „Niekur, bet ne čia“, kurio centre – pasiklydęs žmogus.

Mąstau, įsivaizduoju, jaučiu, vadinasi esu. Tačiau jokia mintis ar jausmas nėra galutiniai. Gyvendami nuolatinio kismo pasaulyje, kiekvienam iš mūsų kartais tenka stabtelėti ir iš naujo įvertinti tai, ką mąstome, įsivaizduojame ir jaučiame, o kartu ir iš naujo patirti savo ribas bei leistis į tikrojo aš paieškas.

Naujausiame trupės „Nuepiko“ šokio spektaklyje gvildenamas žmogiškosios prigimties ribotumas ir neišmatuojamas noras pažinti save ir pasaulį. Tai spektaklis apie autentiškumo, kūrybiškumo ir vidinio savęs paieškas.

Spektaklyje trupės nariai įkvėpimo semiasi iš airių tapytojo Francis Bacono drobių. Unikalia raiška garsėjęs menininkas, Antrojo pasaulinio karo metraštininkas, savo darbuose vaizdavo sumaitotus, deformuotus žmonių kūnus, skausmo ir baimės perkreiptus veidus.

Pandemijos, karo ir kitų socialinių iššūkių akivaizdoje aplanko jausmas, kad gyvename ant ribos.

Nejauki akistata su tamsiąja žmonijos puse ir dažnai tapytojo drobėse atsikartojantis įstiklinto žmogaus motyvas – tampa ir spektaklio „Niekur, bet ne čia“ vedančiąja linija. „Spektaklį, visų pirma, suprantame kaip vizualų kūrinį, siekiame kalbėti vaizdiniais ir metaforomis“, – mintimis dalijasi vienas iš trupės įkūrėjų, „Auksinio Scenos kryžiaus“ laureatas Marius Pinigis.

Anot šokėjų, spektaklį „Niekur, bet ne čia“ įkvėpė šiandienės visuomenės neaplenkiantis egzistencinis nerimas. „Pandemijos, karo ir kitų socialinių iššūkių akivaizdoje aplanko jausmas, kad gyvename ant ribos. Šiose sudėtingose situacijose daugeliui iš mūsų tenka permąstyti savo kasdienius socialinius vaidmenis, susitikti su paprastai nematoma savo puse. Tai spektaklis apie mus ir mūsų visuomenę, savotiškas savojo aš paieškas“, – pasakoja M.Pinigis.

Spektaklio kūrėjai – M.Pinigis, Adrianas Carlo Bibiano, Andrius Stakelė, Mantas Ūsas (Arūnas Mozūraitis), Mantas Stabačinskas, Vilma Pitrinaitė, Monika Šerstabojevaitė, Aistis Lansbergas – kviečia tyrinėti žmogiškąsias ribas ir vidinius barjerus, kuriuos peržengus pradeda skleistis žmogaus kūrybiškumas.

Kartu tai pasakojimas apie įvairialypę žmogiškąją prigimtį. „Net būdami tame pačiame kambaryje, gyvendami panašiomis sąlygomis ir kalbėdami apie tuos pačius dalykus, dažnai nesusišnekame, nes kiekvienas juos suprantame, jaučiame ir vertiname kitaip, per savo patirčių prizmę“, – sako M.Pinigis.


Kas? Spektaklio „Niekur, bet ne čia“ premjera.

Kur? „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

Kada? Lapkričio 20 d. 19 val.


Šiame straipsnyje: Nuepikošokio spektaklistrupė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių