Quantcast

E. Iglesias Kaune sukėlė masinę psichozę

Širdžių ėdikas Enrique Iglesias į savo įspūdingą biografiją įsirašė dar vieną koncertą, į kurį iššluoti visi bilietai. Antradienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arena buvo sausakimša – pasiklausyti ispanų muzikos žvaigždės susirinko tūkstančiai gerbėjų: nuo alpstančių paauglių iki spiegiančių močiučių.

Širdžių ėdikas Enrique Iglesias į savo įspūdingą biografiją įsirašė dar vieną koncertą, į kurį iššluoti visi bilietai. Antradienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arena buvo sausakimša – pasiklausyti ispanų muzikos žvaigždės susirinko tūkstančiai gerbėjų: nuo alpstančių paauglių iki spiegiančių močiučių. Rūbinėse net neliko vietos paltams.

„Atsiprašau, aš ispanas"

Apšildyti E. Iglesio pasirodymą patikėta lietuviui. Kol didžiulė minia nekantriai laukė vėluojančio ispanų dievaičio, šokių muzikos ritmais nuotaiką kėlė vienas geriausių Lietuvos didžėjų, „Atari“ komandos narys Ignas. Tačiau ne jis šį vakarą buvo svarbiausias.

Į Kauną E. Iglesias atvyko iki koncerto likus vos valandai. Scenoje pasirodė praėjus beveik pusantros valandos nuo renginio pradžios. Štai tada visus apsėdo nežabota aistra.

"Labas, Lietuva!" – staiga išdygęs tarp žiūrovų jis tarė lietuviškai ir nekaltai nusišypsojo.

Pilnutėlė arena suklykė iš laimės.

"Žinau, kad šiandien antradienis, ryt jums reikia į darbą, todėl ačiū, kad esate čia. Atsiprašau, kad vėlavau, aš gi ispanas, o ispanai nuolat vėluoja", – jau angliškai atsiprašinėjo žavus dainininkas, ir neatleisti jam buvo neįmanoma. Jo ugninga energija tarsi užkratas akimirksniu pagavo kiekvieną. Nuo kėdžių kilo net tyliausieji, link scenos skriejo gėlės ir tiesėsi rankų miškas, o arenos stogą kilnojo tūkstantinis choras.

Dar vieną masinį džiaugsmo priepuolį E. Iglesias sukėlė į sceną iš apkvaitusios minios pasikvietęs lietuvį Tomą.

"Ar išgersi su manim? Šįvakar nevairuoji? Kiek tau metų? Koks tavo ūgis?" – vieną po kito klausimus bėrė butelį išsitraukęs Enrique, o Tomas iš netikėtumo ne iškart atgavo kvapą. Tačiau greitai atleido vadžias – su Enrique susidaužė stikliukais, abu lietuviškai šūktelėjo "Į sveikatą!", išmaukė tai, ko dar nespėjo išlaistyti, ir apsikabinę užtraukė "Stand by Me".

"Lauke labai šalta, bet jūs sušildėtė areną", – įkaitusiems gerbėjams jau vėliau nuoširdžiai dėkojo atlikėjas, o iš palubių pabiro didžiuliai balti balionai su jo inicialais ir užrašais "Sex And Love".

"Myliu", – pradingdamas tamsoje vėl lietuviškai ištarė įsismarkavusiai miniai, kuri norėjo ne atsisveikinti, o tęsti beprotišką vakarėlį.

Iš proto varančios dainos

Kartu su dainininku į Kauną atkeliavo 50 žmonių komanda – muzikantai, asistentai, įgarsinimo ir apšvietimo specialistai. Privačiu lėktuvu keliaujančio atlikėjo komanda pati rūpinasi visomis kelionės detalėmis – nuo viešbučių užsakymo iki maisto, kurį arenos užkulisiuose gamino asmeninis virėjas.

Kai 2007-aisiais Enrique pirmą sykį koncertavo Vilniuje, bilietai į jo pasirodymą buvo išpirkti rekordiniu greičiu. Praėjus septyneriems metams, romantiškasis dainius debiutavo Kaune, atlikdamas ne tik didžiausius savo karjeros hitus – „Tired of Being Sorry“, „Hero“, „Be With You“, bet ir praėjusį pavasarį išleisto dešimtojo albumo „Sex And Love“ dainas, tarp kurių buvo ir Lietuvos gerbėjus iš proto išvariusi „Bailando“.

Šio albumo pristatymui skirtos gastrolės „Sex And Love Tour“ gegužę startavo Pietų Amerikoje. Nuo rugsėjo koncertai vyko JAV. Lapkritį jie persikėlė į Europą – Londoną, Paryžių, Amsterdamą. Prie šių miestų prisijungė ir Kaunas, į kurį dainininko komanda atgabeno visas Europos turui skirtas dekoracijas ir aparatūrą.

Ispanų ir anglų kalbomis įrašytas naujausias albumas jau padovanojo pasauliui kelis didelius hitus. Beje, jį įrašyti padėjo daugybė muzikos žvaigždžių – nuo gerų Enrique bičiulių Pitbullio ir Jennifer Lopez iki Kylie Minogue.

„Esu patenkintas šiuo albumu. Kiekvieną kartą kovoju, lyg tai būtų mano pirmasis įrašas“, – sakė tobulumo siekiantis dainininkas. 

Pralenks savo tėvą?

1995-aisiais išgarsėjęs E. Iglesias yra trečiasis ispanų dainininko Julio Iglesio sūnus. Majamyje gyvenantis Enrique karjerą pradėjo pasivadinęs Martinezo slapyvardžiu – nenorėjo sulaukti dėmesio vien todėl, kad jo tėvas – įžymybė. Tačiau šiandien jis karjeros pasiekimais jau gali lygintis su tėvu, kuris iki šiol yra daugiausiai įrašų pardavęs Lotynų Amerikos popmuzikos atlikėjas istorijoje.

Iš pradžių į ispaniškai kalbančią publiką nusitaikęs Enrique 1999-aisiais sudomino ir likusią pasaulio dalį. Prie to prisidėjo dainininko talento sužavėtas aktorius Willas Smithas – jis paprašė Enrique įrašyti dainą filmui „Wild Wild West“. Kūrinys „Bailamos“ tapo superhitu – tai iki šiol yra viena populiariausių E. Iglesio repertuaro dainų.

Praėjus vos keleriems metams nuo karjeros pradžios, Enrique buvo išrinktas populiariausiu dešimtmečio ispanų dainininku. Beje, pradėjęs savo albumus įrašinėti ir anglų kalba, dainininkas jų parduoda kur kas daugiau nei ispaniškų.

2008-aisiais jo daina „Can You Hear Me?” tapo oficialiu Europos futbolo čempionato kūriniu – Enrique ją atliko varžybų finale Vienoje.

Greta pasirodymų Niujorko „Madison Square Garden“, Londono „Royal Albert Hall“ ir kitose prestižinėse salėse, Enrique yra surengęs koncertų ir egzotiškose vietose. Prieš septynerius metus, kai Sirijos dar negriovė kruvini neramumai, dainininkas koncertavo šios šalies sostinėje Damaske – tapo pirmuoju Vakarų pasaulio artistu, kuriam buvo suteikta tokia teisė. Pernai į jo pasirodymą Maroke susirinko per 120 tūkstančių žiūrovų – tai šios šalies rekordas.

E. Iglesio įrašai parduoti daugiau nei 100 milijonų egzempliorių tiražu, pasiekimais JAV šokių muzikos topuose jis lenkia Michaelą Jacksoną ir Prince'ą. Jam – 39-eri, ir pusę savo gyvenimo jis laikomas popmuzikos sekso simboliu.

Į Lietuvą ispanų gražuolis atvyko neseniai gausiai papildęs savo ir taip stulbinamą apdovanojimų kolekciją. Lapkričio pradžioje laimėjęs dvi MTV Europos apdovanojimų statulėles, prieš porą savaičių Enrique pelnė tris „Latin Grammy“ apdovanojimus, o dar po kelių dienų triumfavo „American Music Awards“ ceremonijoje – čia jam skirtas mėgstamiausio metų „Latin“ muzikos atlikėjo titulas.

Per beveik du dešimtmečius trunkančią karjerą pagrindinė Enrique dainų tema – meilė. Šiame fronte jam bent iki šiol sekėsi puikiai. Dainininko širdis 13 metų priklausė rusų tenisininkei Anai Kurnikovai, tačiau neseniai pasigirdo kalbos, kad galbūt jiedu išsiskyrė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziurove

ziurove portretas
Puikus koncertas, dziaugiuosi, kad galejau jame dalyvauti.

Atsakymas -JEI MASINE PSICHOZE

Atsakymas -JEI MASINE PSICHOZE portretas
norint ramiu koncertu reik eit i simfoninius tada,ko eit i koncerta ir paskui putas leist.Ir beje,tikrai nebuvo isejusiu anksciau laiko is koncerto,tai tik pavyduoliu paistalai

Mazyle

Mazyle portretas
Buvau koncerte,fantastiska,ir tikrai selo visi,ir tikrai buvo ne tik paaugliai,ir vyresni.O mes Lietuvaiciai tik ir sugebam pyktintis,bjauriai rasyt,viskas ten buvo OK,jei EI butu niekas,tokiu saliu nesurinktu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių