Quantcast

Šią savaitę botanikos sode šurmuliuos festivalis „Vasara Kaune 2022“

  • Teksto dydis:

Jau nuo rytojaus, ketvirtadienio, Kauno VDU Botanikos sode šurmuliuos festivalis „Vasara Kaune 2022“. Tris vakarus parke vyks renginiai, patiksiantys įvairaus amžiaus ir skonio žiūrovui – nuo akademinio meno gerbėjų iki šokių muzikos mylėtojų.

Pernai surengtas pirmąjį kartą, šiemet festivalis „Vasara Kaune 2022“ išplėtė savo formatą ir vėl kviečia miestiečius mėgautis muzika gamtos oazėje Kauno centre. Visi į koncertus susirinkę žiūrovai kviečiami atvykti į renginius anksčiau ir pasigrožėti retų Botanikos sodo augalų kolekcijomis bei pasivaikščioti parko alėjomis, kuriose slepiasi senieji tvenkiniai.

Rugpjūčio 18 d., ketvirtadienį, festivalio scenoje bus parodytas Anželikos Cholinos teatro pastatymas „Pikų dama“. Šis naujausias choreografės ir režisierės A. Cholinos šokio spektaklis yra sukurtas A. Puškino apsakymo motyvais pagal P. Čaikovskio, S. Rachmaninovo ir S. Prokofjevo muziką. „Pikų damos“ premjera įvyko 2021 metais ir pastaruoju metu šis pastatymas yra vienas geidžiamiausių Lietuvos teatrų scenose.

Rugpjūčio 19 d., penktadienį, festivalio scena priklausys islandų elektroninės muzikos grupei „GusGus“. Kartu su Bjork ir „Sigur Ros“ šie elektroninės muzikos novatoriai patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trejetą. Savo biografijoje „GusGus“ turi vienuolika studijinių albumų bei daugiau kaip dvi dešimtis singlų, pasaulyje yra parduota daugiau kaip 700 tūkstančių albumų įrašų. Šiuo metu „GusGus“ yra tryse: tai du jos įkūrėjai – kompozitorius bei prodiuseris Biggi Veira ir charizmatiškasis vokalistas Daníel Ágúst, prieš keletą metų laimėjęs geriausio Islandijos pop dainininko titulą. Pernai prie „GusGus“ prisijungė kitos islandų grupės „Vök“ vokalistė Margrét Rán Magnúsdóttir, kurią  kolegos vadina „naująja cirko trupės nare“.

Prieš „GusGus“ pasirodymą scenoje matysite DJ VINJAY (tikrasis vardas Vincenzo Facino). Koncertuojantis nuo 2000-ųjų pradžios Dj VINJAY ne kartą pasirodė Londono, Milano, Grand Kanarijos, Tenerifės, Amsterdamo, Ibizos, Madrido, Lisabonos, Rio de Žaneiro klubuose ir muzikos festivaliuose. Jo DJ mix‘ai pateko į JK, Austrijos, Šveicarijos, Australijos klubų šokių muzikos TOP10. DJ VINJAY vienoje scenoje pasirodė su David Guetta, Shakira, Rihanna, Dimitri Vegas & Like Mike, Jon Bon Jovi, Dj Vibe, Sander Kleinenberg Sander Kleinenberg, Mauro Picotto, Junior Jack, Felix Da Housecat, Joy Kitikonti, Claudio Coccoluto, Stefano Noferini, Dj Vibe, Cuartero.

Rugpjūčio 21 d., sekmadienį, festivalio baigiamajame koncerte matysite jausmingą britų atlikėją ir dainų kūrėją Jamesą Arthurą. Hitų „Impossible“, „Naked“, „Say You Won't Let Go“, „You're Nobody 'til Somebody Loves You“, „Rewrite The Stars“, „You Deserve Better“, „Falling Like The Stars“, „Empty Space“, „Recovery“ atlikėjas Kaune pristatys savo naujausią albumą „It'll All Make Sense In The End“, o taip pat atliks populiariausius savo kūrinius. Pirmos rimtos sėkmės sulaukęs 2012 m., laimėjęs britų muzikinį šou „X Factor“ su daina „Impossible“, dabar J. Arthuro parduotų įrašų skaičiai viršija 25 mln. kopijų, 22 mln. Spotify nariai klauso jo dainų kiekvieną mėnesį, o populiariausi vaizdo klipai YouTube platformoje buvo peržiūrėti daugiau kaip 1.5 mlrd. kartų.

Jamesas Arthuras. / Organizatorių nuotr.

Prieš J. Arthuro pasirodymą scenoje matysite svečius iš Estijos – tai atlikėjas Daniel Levi su savo grupe. Jaunas muzikantas sukėlė šurmulį elektroninės muzikos popscenoje, kai su grupe „Cartoon“ išleido singlą „On & On“, kuris interneto platformose sulaukė daugiau kaip 690 mln. peržiūrų ir perklausų. Šiemet D. Levi buvo nominuotas geriausio metų pop atlikėjo nominacijoje 2022 m. Estijos muzikos apdovanojimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių