Quantcast

Septintoji „Putvinskio gatvės diena“ vėl kviečia patirti vieną gražiausių miesto gatvių

Paskutinį gegužės šeštadienį visi keliai, takai ir šaligatviai ves į istorinę Vlado Putvinskio gatvę Kaune. Čia jau septintą kartą vyks kultūros festivalis „Putvinskio gatvės diena“. Pastaruosius metus dėl pandemijos su mažesnėmis formomis eksperimentavusi šventė, šiemet vėl sugrįžta į gatvę ir ją pripildys kūrybiško bruzdesio.

„Šventei šūkį „Putvinskio gatvės diena grįžta į gatvę!“ parinkome neatsitiktinai. To ir siekiame – kūrybiško šurmulio, kuriame visi ras kažką įdomaus ir netikėto. Pastaraisiais metais renginio formatą teko keisti dėl pandemijos ribojimų, tad šį gegužį grįžtame pilna jėga: organizuojama kelios dešimtys skirtingų veiklų, kurias siūlys gatvėje veikiančios įstaigos, kaimynai ir atrinkti menininkai bei iniciatyvos“, – programą pristato viena iš festivalio organizatorių Asta Volungė.

Gimtadienio savaitgalį Kaunas pasitiks dosnia programa: vyks koncertai, šventės, įvairūs kiti renginiai. Todėl Putvinskio gatvės diena bus itin koncentruota, skirta netikėtiems patyrimams, gilesniems pažinimams ir vaizduotės kutenimams.

Jau tradicija tapusią šventę Kauno menininkų namai organizuoja kartu su partneriais ir kaimynais: Nacionaliniu M. K. Čiurlionio dailės muziejumi, Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetu, Emanuelio Levino centru, „Kaunas In“, P. Mažylio gimdymo namais, knygynu „Kolibris“, spaustuve „Hands On Press“, Kauno apskrities viešąja biblioteka ir kitais.

S. Venckutės, G. Žemaitytės nuotr.

Putvinskio gatvės dienoje dalyvaus Kauno menininkų namų kuratorių atrinkti kūrėjai(os). Savo kūrybą pristatys trapdisciplininė menininkė Julija Pociūtė, performanso menininkė Gabrielė Vetkinaitė, šių metų „JCDecaux premijos“ laimėtojų duetas „allsofeatherlightseven“, judesį ir svorį tyrinėjanti kūrėja Aistė Jančiūtė ir kt. Teatro grupė „Teatrariumas“ pakvies patirti Anykščių šilelį pojūčių spektaklyje pagal Antano Baranausko kūrybą.

Visi kartu jie pasiūlys apie 30 įvairių veiklų. Taip pat vyks kūrybinės dirbtuvės, ekskursijos, veiks gatvės radijas bei žaismingi gatvės tyrinėjimai, su režisiere ir edukatore Greta Štiormer bus kuriamas Putvinskio gatvės repas. Klajojančių gatve smalsuolių lauks Kauno menininkų namų vasaros terasa, o dieną karūnuos poezijos slemas, pirmą kartą šiais metais vyksiantis po atviru dangumi.

Modernizmo architektūros estetika užlieta Vlado Putvinskio gatvė – viena įdomiausių Kauno gatvių, kurioje buvo įsikūrę ne tik užsienio valstybių diplomatai, bet ir žinomi visuomenės bei kultūros veikėjai: čia gyveno tapytojas ir grafikas A. Žmuidzinavičius su žmona, gydytoja M. Putvinskaite, dailininkės D. Tarabildienės namuose rinkdavosi žinomi Lietuvos menininkai. Vėliau, sovietmečiu, gatvė tapo bohemos ir hipių susirinkimų vieta, o greta, iš milicijos akademijos balkonų, girdėdavosi armonikos garsai. Kadaise buvusiai Kalnų, vėliau Salomėjos Nėries gatvei 1990 m. buvo grąžintas bajoro, žinomo visuomenės ir kultūros veikėjo, knygnešio bei vieno iš Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjų V. Putvinskio vardas.

Festivalio programa – čia.

„Putvinskio gatvės diena“ vyks gegužės 27 d., šeštadienį, Kaune, 12–18 val. Festivalio metu veiks „Infocentras“, kur bus teikiama informacija apie kultūros renginius mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas per pavadinimas?

Kas per pavadinimas? portretas
Atrodo,kad anoniminis pranešėjas arba beraštis,arba sąmoningai darko lietuvių kalbą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių