Quantcast

Santakos parke kilo aitvarai

Aplankęs daugybę miesto rajonų,  projektas „Kultūra į kiemus“, atkeliavo į didžiausią – centro kiemą. Vakarop čia kilo miestiečių gaminti aitvarai.

Trečiadienio vakarą Santakos parke, greta žaidžiančių vaikų ir kūdikius vežimėliuose migdančių mamų iškilo nedidukės aitvarų dirbtuvės - vienas iš daugybės projekto „Kultūra į kiemus“ renginių. „Kaunas 2022“ organizatoriai ir projekto globėjai pasirūpino visomis darbo priemonėmis – popieriumi, siūlais, mediniais pagaliukais, spalvotomis juostelėmis, vaškinėmis kreidelėmis, akvarele ir teptukais.

Dirbtuvių svečiams beliko tik išlaisvinti savo fantaziją ir paleisti ją į dangų drauge su aitvarais.

„Popierių sutvirtinkite medžio pagaliukais, šonuose įverkite virvelę, o jos galuose suriškite mazgus“, –  mokytojai vaikams patarė ką daryti, kad aitvarai kiltų aukštyn, o ne vilktųsi pažeme. Įvykdę techninę dalį,  mažieji kauniečiai savo kūriniams suteikė veidus. Į dangų kilo snūduriuojanti panda, besišypsanti boružė, mylimas šuniukas Rikis.

„Aš savo aitvare pavaizdavau kiemą. Taip, kaip jį iš dangaus mato paukštis. Aš ir pati norėčiau būti paukščiu!“, – laukdama palankaus vėjo gūsio aštuonerių Mėta džiaugėsi, kad tinkamu laiku atsidūrė tinkamoje vietoje.

Laikinos dirbtuvės sudomino ne tik vaikus. Aitvarus gamino ir į dangų leido suaugusieji, bent akimirkai prisiminę vaikystę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių