Quantcast

Renkamas įsimintiniausias 2017 m. Kauno menininkas (kviečia balsuoti)

  • Teksto dydis:

Tęsiama ilgametė Kauno menininkų namų tradicija – nuo 1998-ųjų kasmet apdovanojamas labiausiai pasižymėjęs profesionalaus meno kūrėjas iš Kauno.

Šių metų sausio mėnesį kūrybinės sąjungos ir kultūros įstaigos pateikė kandidatus, kurie, jų teigimu, verti įsimintiniausio Kauno menininko 2017 titulo: architektą Gintarą Balčytį (g. 1960), operos solistą Liudą Mikalauską (g. 1985) bei tapytojus Povilą Ramanauską (g.1987) ir Rosandą Sorakaitę (g. 1988)

Rinkimuose gali dalyvauti ir menininkų nuopelnus įvertinti ne tik Kauno menininkų namų sudaryta komisija, bet ir visi menu besidomintys Kauno ir kitų Lietuvos miestų gyventojai. Vienas iš pagrindinių konkurso vertinimo kriterijų – menininko, užsiimančio profesionalia menine kūryba, pasiekimai 2017-ųjų metų eigoje, jo kūrybinis aktyvumas ir kūrinių sklaida Lietuvoje ir užsienyje.

2018-aisiais įsimintiniausią Kauno menininką renka ir publika, tai galima padaryti iki sausio 31 d. 12 val. užpildžius anketą.

Atvira diskusija apie meno premijų naudą Lietuvoje:

Šių metų „Įsimintiniausio 2017 m. Kauno menininko” rinkimus lydi atviros diskusijos, kuriose aptariama meno premijų ir konkursų reiškinys Lietuvoje bei menininko statusas šiandien.

Pirmoji diskusija, pavadinimu „Meno premijų nauda ir gausa Lietuvoje”, įvyko šių metų sausio 22 d. 18 val. Diskusijos moderatorė - architektūrologė, Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto docentė, šių metų Nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijos narė Jūratė Tutlytė. Diskusijos dalyviai: Kauno POST galerijos direktorius, menininkas Andrius Pukis ir Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Kauno skyriaus pirmininkas Eugenijus Nalevaika.

Diskusijoje buvo kalbama apie šiuo metu ypač aktyvią Lietuvos premijavimo kultūrą, meno kūrėjams siūlomų apdovanojimų gausą, tikslingumą ir aktualumą, nepakankamai argumentuotą meno ir politikos sutapatinimą. Diskusijos metu buvo siekiama aptarti ne tik konkursų bei premijų, skirtų meno kūrėjams, gausos fenomeną ir jo priežastis, bet ir tikslines šių konkursų auditorijas, menininko ir sąjungų vaidmenį tokio pobūdžio renginiuose bei realią tokių konkursų bei premijų naudą menininkui.

Kūrėjo statusas šiandien: tarp meno ir komercijos:

Šių metų sausio 26 d. 18 val. Kauno menininkų namuose vyks antroji, „Įsimintiniausio 2017 m. Kauno menininko rinkimams” skirta diskusija „Kūrėjo statusas šiandien: tarp meno ir komercijos”. Diskusijos dalyviai: rašytoja, mentorė Sandra Bernotaitė bei politikas, filosofas, dailininkas Arūnas Gelūnas. Diskusijoje bus siekama aptarti meno, politikos bei visuomenės santykius šiandien, menininko statuso ir valstybės politikos jungtis, meno reikšmę vartotojiškame pasaulyje.

Daugiau informacijos apie „Įsimintiniausio 2017 m. Kauno miesto menininko konkursą” ir jo nominantus galite rasti Kauno menininkų namų svetainėje, naujienų skiltyje.

Įsimintiniausias 2017 m. Kauno miesto menininkas bus skelbiamas 2018 m. vasario 1 d. Nugalėtojams, gavus aukščiausius publikos ir komisijos įvertinimus, bus įteiktos premijos, kurių vienos vertė – 400 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbėja

gerbėja portretas
Aš tai balsuočiau už didžiausią visų laikų Kauno menininkę ponią Vitkienę: ji suorganizavo Kaunui bienale, dabar padarys Kauna Europos kultūros sostine. Ji pilna meno idėju ir sklidina meile Kaunui.

...

... portretas
O kodėl krabas nepaminėtas?

dvokianti skyle

dvokianti skyle portretas
Sita kontora tiek mulkiu nominavo,kad pasitikejimo ja jau nebeatstatyt.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių