Quantcast

Prie Kauko laiptų – šokių entuziastų vakaronė

Trečiadienio vakarą nurimus lietui, Žaliakalnyje, prie Kauko laiptų, rinkosi liaudies šokių mėgėjai – folkloro ansamblis "Goštauta" sukvietė į trečią šiemet šokių vakaronę.

Šįkart į vakaronę susirinko tikri lietuvių liaudies šokių entuziastai, jau gerai mokantys visus šokių žingsnelius – jie pasiryžo išmokyti šokti ir vakaro smalsuolius.

Vyriausią šokėją senjorę Ievą šokti pakvietė kitas renginio dalyvis. "Jei tik būtų arčiau namų tokie renginiai, šokčiau kiekvieną dieną, kad ir po tris kartus. Visai kaip senais laikais", – paklausta, ką mano apie tokius renginius Kaune, atsakė moteris. "Galėsiu dabar visiems sakyti, kad buvau šokiuose", – nusijuokė Ieva, iš pradžių stebėjusi kitus šokėjus iš šalies. Moteris atskleidė, kad jai lietuvių liaudies šokiai po atviru dangumi – patys gražiausi.

Keletas Žaliakalnio gyventojų visą renginį stebėjo pro savo namų langus. "Gyvenu čia netoliese, pagalvojau, užsuksiu pažiūrėti, kas čia vyksta. Man patinka lietuvių kultūra, tautinis paveldas", – papasakojo netoliese gyvenantis Tomas. "Seniau domėjausi šokiais, tačiau dabar nebetraukia dalyvauti", – paklaustas, kodėl tik stebi šokančiuosius, paaiškino jaunas vyras.

Dauguma atėjusiųjų į vakaronę susitinka lyg seni pažįstami. Tai patvirtino ir kalbintas Paulius, pavadinęs save prisiplakėliu. Vyras teigė, kad stengiasi kuo dažniau prisijungti prie šių tradicija tapusių vakaronių. "Čia yra tarsi bendruomenė. Šokiuose visada sutinki pažįstamų žmonių", – pastebėjo Paulius.

Šokių mylėtojų neišgąsdino temstantis dangus ar vėstantis oras. Organizatoriai muzikos repertuarą sudėliojo taip, kad trankius šokius keistų lėtesni – taip šokėjai galėjo šokti kuo ilgiau ir pailsėti po daug energijos reikalaujančių šokių, tokių kaip "Dirižablis" ar "Kiaulė grikiuos".

Jei tik būtų arčiau namų tokie renginiai, šokčiau kiekvieną dieną, kad ir po tris kartus.

Vienas iš šokėjų Paulius atkreipė dėmesį, kad vakaronė čia, prie pat gyvenamųjų namų, trunka tik iki 22 val., nuo kurios prasideda ramybės laikas. "Įprastai vakaronė gali trukti ir iki 2–3 valandos ryto", – savo patirtimi pasidalijo jis.

Rudenį vakaronės vyks uždarose patalpose. Kartą per mėnesį – Kauno miesto muziejaus tautinės muzikos skyriuje. Sekti kitų vakaronių datas galima ansamblio "Goštauta" socialinio tinklo "Facebook" puslapyje. Tokius renginius organizuoja daugelis Kaune esančių folkloro ansamblių.

Liepą ir birželį liaudies šokių mylėtojai smagiai trypė ant Pelėdų kalno ir ant vadinamojo "Trijų mergelių" tilto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
šaunuoliai vis geriau nei plemti alų ar žiūrėt viską iš eilės per TV
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių