Quantcast

Prasidėjo „Romuvos“ lauko kino sezonas: kauniečiai dalijasi įspūdžiais

  • Teksto dydis:

Antradienį atidarytas ketvirtasis „Romuvos“ lauko kino sezonas. Nors prie Žalgirio arenos susirinkusį gausų būrį žiūrovų džiugino ne itin vasariškas oras, tačiau ore tvyrojo jauki atmosfera, o žiūrovus džiugino naujausias Sean‘o Baker‘io filmas – jautri drama „Floridos projektas“.

„Atidaryti lauko kiną šiuo filmu pasirinkome neatsitiktinai – tai ypatingai vasariškas, ryškiausiomis spalvomis nupieštas, jautrus pasakojimas apie svajones. Filmo veikėjai tiesiog mėgaujasi vasaros malonumais – karštos vasaros dienos ir didelės ledų porcijos žiūrovą nukelia į tikrą vasaros pasaką. Toks ir yra šių metų programos sumanymas – džiaugtis pačiais vasariškiausiais filmais“, – apie programą pasakojo Kauno kino centro „Romuva“ kino programų koordinatorė Karolina Onusaitytė.

Po seanso žiūrovai dalijosi pačiais geriausiais įspūdžiais: „Lauko kine lankausi jau ne pirmą kartą – visuomet smagu čia praleisti vasaros vakarus su draugų kompanija ir geru kinu“, – džiaugėsi žiūrovė Rūta.

Organizatorių nuotr.

„Šio vakaro filmas labai patiko – tikrai šilta istorija ir vizualiai gražus. Ruošiuosi atvykti pasižiūrėti dar kelis naujus filmus, kurių labai laukiau, bet kino teatre dar nespėjau pamatyti“, – pasakojo žiūrovas Saulius.

Visi šios savaitės seansai vyks prie Žalgirio arenos, o kitą savaitę kelsis į Panemunės šilą, prie Trijų mergelių tilto. Iš viso žiūrovų laukia keturios savaitės nuotaikingų ir saulėtų filmų. Artimiausi lauko kino seansai – gurmaniška dokumentika „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“, žiūrovų simpatijas pelnęs Marijos Kavtaradzės debiutinis filmas „Išgyventi vasarą“ bei ryški biografinė drama „Silvio“.

Organizatorių nuotr.

Lauko kino repertuaras bei seansų lokacijas galite rasti – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių