Quantcast

Prasideda koncertų ciklas „Muzikinis balkonas“

Palaipsniui švelnėjančiomis pandemijos sukelto karantino sąlygomis Kauno valstybinio muzikinio teatro menininkai mažomis grupelėmis jau sugrįžo į repeticijų sales.

Solistų, choro, baleto orkestro kolektyvai pradėjo pasiruošimą rudens sezonui, kuriame laukia trijų spektaklių premjeros – F.Loewe'o miuziklas "Mano puikioji ledi", T.Dobžanskio operetė "Karaliaus antrininkas" ir naujoji legendinė "Traviata", skirta lietuviškos profesionalios operos 100-mečiui. Pirmą kartą teatralai vasarą ne atostogaus, o intensyviai dirbs, kad spėtų atgaivinti ištikimųjų gerbėjų itin laukiamus repertuaro spektaklius ir parengtų naujuosius pastatymus.

Per tris prabėgusius mėnesius artistai labiausiai pasiilgo žiūrovų, juk jų pašaukimas yra dalytis kūryba, menu, o įkvėpimo šiai veiklai suteikia tik spindinčios gerbėjų akys. Artistų koncertais balandžio pabaigoje ir Kauno miesto gimtadienio dieną iš savo namų balkonų galėjo pasidžiaugti daugelio miesto gyvenamųjų rajonų gyventojai. Tačiau pirmieji susitikimai su auditorija teatre numatyti tik vasaros pabaigoje, tad kompensuoti abipusio bendravimo troškimą Muzikinio teatro menininkai nutarė pakviesdami kauniečius į vasaros koncertų ciklą "Muzikinis balkonas". Ciklo renginių kuratorius, teatro vyriausiasis dirigentas Jonas Janulevičius sako, kad mąstydamas apie programų turinį siekia pateikti jose populiarios ir nuotaikingos sceninės muzikos kūrinius ir pristatyti kauniečiams ne tik žinomus teatro dainininkus, bet ir įvairių sudėčių orkestro muzikantų ansamblius.

Atlikėjai nukels publiką į aristokratiškas tarpukario koncertų sales ir kavines, o jiems akompanuosiantis varinių pučiamųjų sekstetas padės pasijusti tarsi realiame iškilmingame parade.

Birželio 12 d. (penktadienį) 18 val. muzikinio teatro artistai kauniečiams dovanos pirmąjį ciklo koncertą – "Pasivaikščiojimas su D.Dolskiu ir A.Šabaniausku". Tai dviejų Lietuvos publikos numylėtinių – dainininkų Liudo Mikalausko ir Egidijaus Bavikino – parengta programa. Pasak pirmąjį susitikimą Muzikiniame balkone vesiančio E.Bavikino, jie susirinkusius ves pasivaikščioti po tarpukario Lietuvą kartu su Danieliaus Dolskio ir Antano Šabaniausko dainomis. Atlikėjai nukels publiką į aristokratiškas tarpukario koncertų sales ir kavines, o jiems akompanuosiantis varinių pučiamųjų sekstetas padės pasijusti tarsi realiame iškilmingame parade. Šmaikščios miniatiūros iš to meto visuomenės elito gyvenimo, garsiosios dainos "Kariškas vaizdelis", "Paskutinį sekmadienį", "Lietuvaitė" ir kitos suteiks progą smagiai praleisti šiltų vasaros vakarų laiką Laisvės alėjoje!

Šio koncerto metu kauniečiams plačiau prisistatys ir teatro orkestro muzikantai, susibūrę į vis labiau garsėjantį varinių pučiamųjų sekstetą "Brass bravo": Dainius Radomskis (trimitas), Dainius Kanys (trimitas), Andrius Dirmauskas (valtorna), Virgilijus Norkus (trombonas), Mantas Lunskys (tūba) ir Evaldas Andziulis (mušamieji).

Kiti koncertų ciklo "Muzikinis balkonas" renginiai vyks kiekvieną birželio savaitę ketvirtadienio ar penktadienio vakarą. 18 val. pasirinkta neatsitiktinai – kūrybinio sezono metu tada prasideda teatro spektakliai. Ciklą numatoma pratęsti liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Renginių programose dalyvaus kiti žiūrovų pamėgti teatro solistai ir nauji įvairių sudėčių orkestro muzikantų ansambliai.


Kas? Koncertas "Pasivaikščiojimas su D.Dolskiu ir A.Šabaniausku".

Kur? Kauno valstybinio muzikinio teatro fasadiniame balkone.

Kada? Birželio 12 d. (penktadienį) 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

d a i n u o k i m e-džiaukimės ATLIKĘ svarbų darbą, o

d a i n u o k i m e-džiaukimės  ATLIKĘ svarbų darbą, o portretas
ne ATVIRKŠČIAI, kada tai s u v o k s i m e, juk mūsų SENELIAI dainuodavo ir linksminosi -- tik a t l i k ę svarbius darbus.MĖGSTAME sekti-keliauti mūsų PROTĖVIŲ keliais, tačiau tai nepakankamai į k v e p i a , kad DIRBTUME darbą su liekama v e r t e-- gyvenimo GEROVĖS vardan, kuriant geresnį gyvenimą neieškokime lengvo kelio-l a n d ų , kaip išgyventi KITŲ sąskaita, juk MANA iš dangaus nekrenta.

Fanas

Fanas portretas
O grami laureatas Treikauskas dainuos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių