Quantcast

Pokalbiai apie du miestus: ar gatvės menas nepraranda savo pirmykštės prasmės?

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu vis daugėjant užsakomųjų sienos tapybos darbų, gatvės menas ar grafitis kaip saviraiškos, dažnai pilietinės ar socialinės pozicijos išsakymo priemonė praranda savo prasmę. Kokį etapą gatvės menas išgyvena dabar? Kuo pasižymi Kauno ir Vilniaus gatvės menas? Rugpjūčio 18 d. 18 val. Kauno miesto muziejus kviečia į ant Pelėdų kalno vyksiančią diskusiją – pokalbį apie Kauno ir Vilniaus gatvės meną.

Susitikimo ir pokalbio metu bus nagrinėjama, ką galima laikyti Kauno gatvės meno pradžia, kas lemia šį sienos tapybos pavyzdžių gausėjimą ir ar tai tinkama priemonė pasiekti auditoriją. Apžvelgiant Kauno ir Vilniaus gatvės meno turinį bus svarstoma, kokius klausimus kelia ir kokią poziciją savo kūriniais išsako abiejų miestų menininkai bei aptariama, kokie yra chrestomatiniai abiejų miestų kūriniai.

Pokalbyje dalyvaus filosofas, kultūros ir politikos teoretikas ir kritikas, VDU Filosofijos katedros prof. Gintautas Mažeikis, menininkas Tadas Vincaitis, menininkė Eglė Razumaitė. Pokalbį moderuos filosofė, Vilniaus dizaino kolegijos meno filosofijos ir medijų etikos dėstytoja Kristina Tamelytė.

Renginio tiesioginę transliaciją kviečiama stebėti „Kauno dienos“ „Facebook“ puslapyje.

Renginių ciklas „Pokalbiai apie du miestus“ yra Kauno miesto muziejaus ir MO muziejaus parodos „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“ dalis bei plėtoja temas, atskleidžiančias dviejų didžiausių Lietuvos miestų santykį. Paroda yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man gatvės menas

man gatvės menas portretas
yra valkatų "menas".

Kaunietis

Kaunietis portretas
Svarbiausia-tema,atkreipkime dėmesį į tai

švabas

švabas portretas
Pastatų terliojimas yra menas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių