Quantcast

Po priverstinio atokvėpio Kauno valstybinis choras ketvirtadienį rinksis į repeticiją

Prof. Petro Bingelio vadovaujamas Kauno valstybinis choras po priverstinio atokvėpio, keliems choristams nustačius COVID–19, antradienį ir trečiadienį dar dirba  nuotoliniu būdu (savarankiškai repetuoja, mokosi partijas), o ketvirtadienį jau rinksis į repeticiją Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Tai naujienų agentūrai ELTA antradienį sakė Filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta.

Laikinai uždarytoje Kauno filharmonijoje, kur jau keletą dešimtmečių repetuoja, programas rengia bei jas koncertuose klausytojams pristato Kauno valstybinis choras, iškviesti specialistai dezinfekavo visas patalpas. Tokių priemonių prireikė, paaiškėjus, kad į šį meninį kolektyvą įsisuko koronavirusas. Iš pradžių buvo nustatytas vienas užsikrėtęs COVID–19 choristas, vėliau – dar keturi, primena ELTA. Toliau infekcija iš šio židinio nepaplito.

„Operatyviai ėmėmės priemonių suvaldyti situaciją, ir mums pavyko. Pora užsikrėtusiųjų, žinome, serga sunkesne forma, kiti trys choristai serga lengviau ir gali gydytis, prižiūrimi šeimos gydytojo. Visi penki – laikinai nedarbingi. Dėl koronaviruso pasitikrino visi choristai, taip pat Kauno simfoninis orkestras bei dalis Filharmonijos administracijos darbuotojų, galėjusių turėti darbe kontaktą su infekuotais dainininkais. Tie, kurie kilus infekcijos protrūkiui atostogavo, nesitikrino. Gydytojai spręs, kada tie choristai, kurie dabar tebeserga, galės grįžti į darbą“, – sakė Kauno filharmonijos direktorius.

Pasak jo, nėra patikimų įrodymų, kad koronaviruso protrūkiai Kauno valstybiniame chore bei Nacionaliniame Lietuvos operos ir baleto teatre yra tarpusavyje susiję. Tiesiog sutapo užkrato plitimo laikas, o bendruose su teatru koncertuose Kauno choras dalyvavo gerokai anksčiau iki tol. Choristas, kuriam pirmajam Kaune nustatytas koronavirusas, galėjo užsikrėsti nuo dukters. Ir dar nežinodamas, kad ji susirgo, atėjo į darbą. Kai sužinojo teigiamą dukters testo atsakymą, tuoj pat nuskubėjo tikrintis pats, taip pat apie galimą pavojų sveikatai informavo bendradarbius.

„Pirmadienį apie tai sužinojome, antradienį buvo uždaryta Filharmonija, net nelaukiant to choristo tyrimo rezultato. Trečiadienį jis paaiškėjo. Džiaugiuosi, kad laiku susigriebėme, todėl užkratas plačiau nepaplito. Saviizoliavomės ir kelias savaites Kauno valstybinė filharmonija neveikė. Bet tai nepadarė didelės įtakos didžiajam Kauno muzikiniam renginiui – XV Pažaislio muzikos festivaliui. (...) Kai kuriuos koncertus nukėlėme į vėlesnes dienas. Kitų koncertų datos nekeitėme, nes jie rengiami lauke. O iki šiemetinio festivalio pabaigos po stogu – pačioje Filharmonijoje vyks tik du koncertai. Pasirūpinome ir atlikėjų, ir žiūrovų saugumu. Įsigijome nemažai kaukių, dalinsime tiems žiūrovams, kurie, ateidami į koncertą, jų neturės. Salėje žiūrovai sėdės per rekomenduojamą atstumą vienas nuo kito“, – sakė Eltai J. Krėpšta.

Kauno valstybinės filharmonijos vadovas priminė, kad penktadienį Filharmonijoje Pažaislio festivalio gerbėjams žadamas išskirtinis vakaras su italų kompozitorių muzika, kurią atliks operos solistė mecosopranas Justina Gringytė ir vienas ryškiausių Lietuvos pianistų Petras Geniušas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Įdomu, tas lochelis, kuris kitus užkrėtė, irgi ateis?

dar vienas

dar vienas portretas
zidinys

...,dainavimas isVEDINA PLAUCIUS ir...

...,dainavimas isVEDINA PLAUCIUS ir... portretas
gerina KRAUJO APYTAKA...DAINUOKITE ir DZIUGINKITE KITUS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių