Quantcast

Pirmąkart bus švenčiamos Šančinės

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 19‒20 dienomis Žemieji Šančiai pirmą kartą švęs savo rajono šventę ‒ Šančines.

Šančinių metu vietiniai gyventojai ir svečiai galės pasidžiaugti aktyviais sportiniais žaidimais, kartu pašokti, sudalyvauti teatralizuotoje fotoakcijoje, pasivaikščioti bei paminti dviračius su profesionaliomis Šančių gidėmis ar pavažinėti unikaliausia rajono transporto priemone ‒ drezina. Į Šančinių programą įsipins tarptautinės, pasaulyje garsios Kauno bienalės renginiai, kurie vyks Drobės fabrike ir Šančių kareivinių teritorijoje ‒ Kopūstų lauke. 

Didžioji programos dalis orientuota į Šančiuose kuriamą kultūrą: scenoje pasirodys ne tik čia ugdomi jaunieji talentai ir cirko artistai, bet ir žymioji scenos žvaigždė ‒ Egidijus Sipavičius,  konferencijoje pranešimą skaitys knygos „Šančių praeities takais“ autorius prof. J. Vanagas. Organizatoriams svarbi ir ta kultūros dalis, kuri ne visada pastebima ir vertinama, todėl gyventojai bus kviečiami atskleisti Šančių kulinarines tradicijas ir atsinešti pačių pasigamintus firminius patiekalus bei dalytis jais prie bendro vakarienės stalo. 

Šančinių veiklos bus išsidėsčiusios įvairiose viešose ir privačiose rajono erdvėse, tad, norint aplankyti visus siūlomus renginius, lankytojams teks įsigyti žemėlapį. Daugelis renginių bus nemokami.

Idėja švęsti Šančių žmonių kultūros šventę brendo jau ne vienerius metus. Pastaraisiais metais rajone vyko įdomūs kultūros renginiai: ne kartą rengtos konferencijos apie Šančių istoriją, „Draugiškos zonos“ meno projektai ir Šančių kiosko iniciatyvos. Šie kultūros reiškiniai subūrė ir suvienijo neabejingus žmones į aktyvią bendruomenę, sustiprino jos identitetą ir įkvėpė naujiems kūrybiniams darbams.

Šventės organizatoriai šiuo renginiu siekia pradėti kasmetinę Žemųjų Šančių  šventę, kuri puoselėtų, gaivintų ir skleistų turtingą rajono kultūrą, stiprintų žmonių bendravimą ir pasididžiavimą savo veikla ir gyvenamąja vieta.

Šventę organizuoja laisvalaikio centras „Juozapinė“ ir Žemųjų Šančių bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
galėtų tuo pačiu metu policija padaryti dviračių ženklinimo akciją. Malonu būtų nusifotografuoti su kokio tai laikotarpio šančiskių rūbais, turiu omeny fotosesijas su rūbų nuoma kartu. Spoto šventės gerai, bet iki tam tikro amžiaus.

To realiai

To realiai portretas
Matyt pats iš bomžiakų- koks esi tokiais ir kitus matai.

Birutė

Birutė portretas
Kiekvienas žmogus pasakoja tai, ką mato veidrodyje-o ten jis mato savo atspindį. Šančiuose gimiau, augau, gyvenau ir tik iš jų neseniai išėjusi pajutau, ką reiškia būti nesaugiam, teko tapti ir apiplėšimo auka...Mielieji, ir tai-visai kitam rajone. Šančiuose niekada to nejaučiau, mano aplinkoje-puikūs žmonės. O kiek Šančiuose gimusių talentingų žmonių! Ar jau kas išrado prietaisą ar magnetą kokį, kuris bloguosius vienon vieton sutraukia? Visur visko yra. Ir nereikia Šančių menkinti, juolab, kad esu tikra-tai daro tie, kurie ne tik nesusiję su šiuo rajonu, bet ir buvę vos keletą kartų, o jei ir gyvena, tai tarsi tremtyje ir labai trumpai. Na, negaliu, myliu Šančius ir negaliu jų neginti-tai pats nuostabiausias rajonas, beje, tikiu, su didžia ateitimi :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių