Quantcast

Pelėdų kalne siekia Lietuvos meno pikniko rekordo

  • Teksto dydis:

Pelėdų kalną nuklojo įvairiaspalviai pledai. Ant jų su meniniais atributais, augintiniais ir vaišėmis įsikūrę kauniečiai siekia tapti rekordinio meno pikniko dalimi.

Dešimt valandų nenutrūkstamai fotografuojant šį veiksmą, bus sukurtas filmas ir siekiama užfiksuoti rekordą.

Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto teritorijoje, žinomoje kaip Pelėdų kalnas, nuo šeštadienio popietės vyksta meno piknikas. Čia mezgasi pokalbiai su menininkais, vyksta meniniai veiksmai, kuriamos ledo skulptūros, deginami laužai, bus žiūrimas naktinis kinas.

„Projektas „Meno piknikas“ šiemet pats tampa meno kūriniu. Dailininkai kviečia miestiečius dalyvauti jo kūrimo procese ir užfiksuoti Lietuvos meno pikniko rekordą“, – į renginį kviečia organizatoriai Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus.

Rekordinė „Meno pikniko“ kompozicija kuriama ir nepertraukiama fotosesija tęsis iki pat kopimo į Parodos kalną Fluxus stiliumi – 22 val.  „Pikniko šūkis „Su pledais pas pelėdas!“ primena kiekvienam dalyviui atsinešti kuo spalvingesnį pledą – ji žymės jūsų teritoriją meno kūrinyje, pasikvieti draugų, atsivesti ar atsinešti augintinį – gyvūną ar augalą ar..., meninius jūs supančius atributus, nepamiršti vaišių, kuriomis pasidalintumėte su kaimynu.  Pelėdų kalnas virs improvizuotomis meno dirbtuvėmis, miesto galerija, o dalyviai ir aplinka – nuolat kintančio unikalaus meno kūrinio dalimi. Dešimt valandų nenutrūkstamo fotografavimo iš paukščio skrydžio susilies į filmą, priminsiantį unikalaus landšafto ir miestą kuriančių žmonių bendrystę“, – teigia organizatoriai.

Pasak jų, meno lauke svarbus kiekvienas menininko, kantraus žiūrovo, smalsaus praeivio judesys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Bravo!!Grazu!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių