Quantcast

Pažaislio muzikos festivalis šiemet prasidėjo dviračių žygiu

Šeštadienį Kaune nuskambėjo lig šiol negirdėti Pažaislio muzikos festivalio, šiemet vyksiančio jau 24-ąjį kartą, įžanginiai akordai.

Jo organizatoriai kartu su Senamiesčio, Žaliakalnio ir Šančių bendruomenėmis surengė muzikinę kelionę dviračiais.

Ji prasidėjo Kauno senamiestyje - atkuriamoje Švč. Sakramento bažnyčioje. Po trumpos ekskursijos joje festivalio rengėjų sukviesti 40 dviračių entuziastų, papuošę  savo transporto priemones balionais su festivalio simbolika, o patys pasipuošę tokiais pačiais marškinėliais, pakviesti į nemokamą akordeonų dueto koncertą bažnyčios kiemelyje.

Antroji šios muzikinės kelionės, kurioje dalyvavo ir Pažaislio festivalio sumanytojas ir vienas iš organizatorių Justinas Krėpšta bei festivalio direktorė Giedrė Mikaitienė, stotelė  buvo Žaliakalnis, kur surengta gido vesta ekskursija prie Pelėdų kalne caro laikais pastatytų Kauno tvirtovės įtvirtinimų.

Antrasis muzikinis atokvėpis kelionės dalyvių laukė Kauno muziejaus Miko ir Kipro Petrauskų namų salėje, kur jie klausėsi dažno Pažaislio festivalio dalyvio – gitaristo Sergejaus Krinicino koncerto.  

Iš čia muzikinė kelionė tęsėsi Panemunės link. Ten esančiame Kauno tvirtovės Panemunės II sandėlyje surengta dar viena gido vesta ekskursija.

Pastarąją vainikavo neseniai A.Juozapavičiaus pr. 31-ajam name įsikūrusioje naujoje kultūros erdvėje - galerijoje „No Name Studio“ surengtas „Kauno fortepijoninio trio“ koncertas bei arbata, skirta ištvermingiausiems.  

Jauniausia kelionės dalyvė buvo tėčio dviračio kėdutėje įsitaisiusi vos vienerių  mažylė, ištvėrusi visus išbandymus kur kas lengviau, negu kai kurie jos bendrakeleiviai, sunkokai užkopę į Pelėdų kalną. „Mes nuolat stebime Pažaislio festivalio renginius ir stengiamės juose dalyvauti. O dabar pasitaikė dar ir tokia puiki kelionė, o dviračiais mes važinėti mėgstame!“, - pasakojo mergaitės mama Lolita Padegimienė, išsirengusi į muzikinę ekskursiją dviračiais po Kauną su visa šeima. Be mažylės joje dar auga du – devynerių bei dvylikos metų sūnūs.

„Pažaislio festivalis ieško naujų formų ir idėjų kiekvienais metais. Šiemet labai norėjome įtraukti į jį ir bendruomenes. Nors pernai jau rengėme kai kuriose iš jų koncertus. O šiemet nusprendėme pačias aktyviausias Kauno bendruomenes aplankyti su dviračiais ir muzika. Tuo pačiu prisijungti ir prie Kauno miesto savivaldybės „Like Bike 300 000 km iššūkio“. Maršrutą rinkomės, atsižvelgdami ir į kelionės saugumą, ir į pakeliui esančius istorinius objektus – kad būtų galima truputį atsipūsti. Smagu, kad  muzikinėse stotelėse pasirodė ir vietinių bendruomenių žmonės. Jeigu jie neateina į mūsų koncertus, patys pas juos atvažiavome! Turime idėjų ir ateičiai, bet kol kas jų neatskleisiu“, - dalijosi įspūdžiais bei pasakojo, kaip gimė ši unikali idėja, Pažaislio muzikos festivalio direktorė G.Mikaitienė.

Pažaislio festivalis-2019 prasidės gegužės 31-ąją Pažaislio vienuolyne ir baigsis ten pat rugsėjo 1-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Esu nei giminė, nei muzikantė. Paskaičiau skelbimą ir sudalyvavau renginyje. Likau sužavėta, kad muzikų bendruomenė surado naujų formų kaip pritraukti tokius kaip aš susidomėti klasikine muzika.LABAI, LABAI geras renginys ir manau, kad kitais metais, jei jis toks bus, atsivesiu visą savo inžinierių šeimą. Buvo smagu visiems- mažiems ir dideliems.AČIŪ.

Korumpuota skylė

Korumpuota skylė portretas
Giminės ir artimieji tusinasi už valstybįs pinigus.

Grybai

Grybai portretas
Išsigimsta kultūra...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių