Quantcast

Baigiamajame Pažaislio muzikos festivalio koncerte – rekordinė klausytojų minia

  • Teksto dydis:

Prieš 17 metų įrašų kompanijos EMI užsakymu sukurta „The Queen Symphony“ į Pažaislio festivalio baigiamąjį koncertą priviliojo rekordinę klausytojų minią. Visi bilietai į renginį buvo išparduoti jau vasaros viduryje.

Turkų kilmės britų kompozitoriaus Tolga Kashifo „The Queen Symphony“ – unikalus, teatrališkas kūrinys, sujungiantis legendinės grupės „Queen“ kūrybą ir simfoninę muziką. Šį įspūdingą kūrinį Pažaislio vienuolyno kieme atliko ilgamečiai scenos partneriai – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras bei Kauno valstybinis choras, diriguojami maestro Gintaro Rinkevičiaus. Netikėtomis solo partijomis publiką džiugino smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė, violončelininkė Vita Šiugždinienė ir pianistė Rūta Buškevics.

Šešių dalių simfonijos muzikiniam audiniui naudojami garsiausių grupės dainų – „We are the Champions“, „Rock You“, „The Show Must Go On“, „Love of My Life“, „Who Wants to Live Forever“ – motyvai, tačiau kai kurias iš jų buvo sunku atpažinti net didžiausiems „Queen“ muzikos gerbėjams.

„Pažiūrėkite, kokia nuostabi publika šį vakarą susirinko į koncertą“ – šypsojosi festivalio sumanytojas ir koordinatorius Justinas Krėpšta. „Labai smagu matyti tiek daug jaunų žmonių Pažaislio vienuolyno kieme. Ne veltui „The Queen Symphony“ yra vienas populiariausių akademinės muzikos kūrinių visame pasaulyje. Gal nemažą būrį klausytojų į koncertą priviliojo vien „Queen“ grupės vardas, tačiau tai yra puikus kūrinys, nuostabi muzika, todėl tikiu, kad iš šio koncerto kiekvienas klausytojas išsineš pačias geriausias emocijas, o gal taps ir nuolatiniu Pažaislio muzikos festivalio lankytoju“, – vylėsi J. Krėpšta.

Visą vasarą trukusio Pažaislio muzikos festivalio organizatoriai su publika atsisveikindami antšlaginiu koncertu pažadėjo, kad ateinančiais metais jubiliejinis 25-asis festivalis bus ne mažiau įspūdingas savo atlikėjais ir parinktomis programomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Martyna

Martyna portretas
O man keistai pasibaigė viskas. Pusė svečių liko nnesupratę, kad koncertas jau baigėsi. Visur buvo skelbta, kad vyks dvi valandas, o vyko tik valandą.

Jonas

Jonas portretas
O iš kur pinigų bilietams, tokia baisi brangybė. Nuotraukose mačiau bobą pensininkę, kuri dar dirba, nes turi tinginį sūnų, kuriam turi alui użdirbti, bet dar į koncertą užteko.

puikus koncertas

puikus koncertas portretas
labai patiko,kaip ir pries koncerta aplankytas botanikos sodas,kuriame zydi rozes ir jurginai visame grazume.Aplankykite
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių