Quantcast

„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ kviečia vasaros trečiadienius leisti kultūros renginiuose

  • Teksto dydis:

Jau tapo gražia tradicija, kad Kaune vasarą pasitinka ir išlydi koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“. Klausytojų pamėgtoje erdvėje su vaizdu į Pažaislio vienuolyno rūmų ansamblį darniai susigyvena autorinė daina, rokas, džiazas ir populiarioji muzika. O šiemet organizatoriai nutarė praplėsti programą ir įnešti šiek tiek teatro magijos.

Gegužės 31 d. „Pažaislio liepų alėjos vakarų“ muzikinius vasaros šiokiadienius pradės grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Grupės gyvuoja jau daugiau nei dešimt metų.

Birželio 8 d. Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius bei jiems fortepijonu talkinantis pianistas Feliksas Zakrevskis atliks pasaulio pop ir roko balades. Ši akustinė programa yra muzikos mylėtojams, kurie turės galimybę išgirsti Rod Stewart, Sting, Scorpions, Bryan Adams, U2, Queen, Bon Jovi, Whitesnake hitus.

Birželio 15 d. – pirmasis šią vasarą debiutas Pažaislyje – „Gražiausios filmų dainos ir istorijos“. Kino ir teatro aktoriai, dainininkai Lina Rastokaitė ir Jokūbas Bareikis pristatys naują, gyvo garso muzikinę programą, kurios metu skambės Holivudo filmų muzikos kūriniai, pritariant profesionaliems muzikantams. Programos metu atlikėjai taip pat pasidalins faktais iš kino istorijos.

Birželio 29 d. Karietų aikštė pavirs teatro scena, kurioje įvyks „Vestuvės“ (pagal B. Brechto pjesę), režisuotos Oskaro Koršunovo. Spektaklis kalba apie visuomenės moralinį dviveidiškumą, o visas veiksmas iš esmės sukasi apie ikivestuvinį nuotakos skaistybės praradimą. Tai yra komedija, kuri lyg veidrodis atsukta į mus ar mūsų artimuosius. Galima pasijuokti, jei ne iš savęs, tai bent iš kaimyno. Spektaklis itin atviras, jame daug improvizacijos. Į jį vis įtraukiamos naujausios visuomeninės ir politinės aktualijos, todėl jis nuolat kinta.

Liepos 13 d. dainuojantis aktorius Kostas Smoriginas, pritariant styginių kvartetui,  kartu su ištikimais bendražygiais – kompozitoriumi Audriumi Balsiu ir gitaros virtuozu Martynu Kuliavu – pakvies į muzikinį pasakojimą „Mano kelias“. Artisto gerbėjai turės galimybę išgirsti dainas, aprengtas naujais muzikiniais rūbais – nuo vos girdimo pianissimo iki galingo ir sodraus fortissimo. Styginių kvartetas suteiks dainoms papildomo intensyvumo, svorio bei grožio.

Išskirtinis vakaras liepos 20 d. laukia džiazo mylėtojų ir Monikos Liu gerbėjų. Kartu su savo scenos partneriu, pianistu Dmitrijumi Golovanovu ji surengs muzikinį performansą. Bus sujungtas džiazas ir pop muzika, teatras ir tikrovė, juokas ir ašaros.

Liepos 27 d. „Keistuolių“ teatro aktorių koncertinis pasirodymas su programa „Trys“. Šis koncertas – susitikimas su trimis žmonėmis, lydinčius visus trisdešimt metų trunkančią „Keistuolių“ teatro kelionę į žiūrovų širdis. Ilona, Aidas ir Darius prisimins itin retai gyvai suskambančias dainas iš rinkinio „Užsitęsusios vaikystės ruduo”, apžvelgs savo kūrybos retrospektyvą, šalia jos pristatydami ir naujus, dar negirdėtus kūrinius.

„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ tęsia tradiciją ir rugpjūčio 3 d. įprasta renginių vieta iš Karietų aikštės vienam vakarui persikels į liepų alėją, kurioje lauks pasimatymas su „Mažuoju princu“. Antuano de Sent Egziuperi alegorinė pasaka iki šiol žavi viso pasaulio vaikus ir suaugusius, o 2006 m. Sauliaus Mykolaičio režisuotas spektaklis tapo įdomiu skrydžiu Lietuvos teatro padangėje. Iš jo ir gimė šis teatrinis ir muzikinis išgyvenimas, kurio herojai prisikėlė naujam gyvenimui. Būti šio susitikimo liudytojais kviečia aktorius Algirdas Dainavičius ir kompozitorius Marius Salynas. Algirdo Dainavičiaus persikūnijimas, atgyjantys „Mažojo princo“ herojai: Rožė, Karalius, Tuščiagarbis, Žibintininkas, Lapė ir kiti, gyvai atliekamos Mariaus Salyno dainos pagal poeto Rimvydo Stankevičiaus tekstus, sukuria įtaigią pasakojimo dinamiką, kuri veda žiūrovą susitikti su savuoju Mažuoju princu.

Rugpjūčio 24 d. dainų autorius ir atlikėjas Vygantas Kazlauskas kartu su dainuojančiu aktoriumi Laurent Secco (Prancūzija), akomponuojant gyvo garso grupei bei styginių kvartetui pakvies „Pabėgti į vasarą“ su subtiliu prancūzišku prieskoniu. Programoje skambės Jacques Brelio, Michel Legrand, Claudio Capeo, Charles Trenet, Francis Lai, Joe Dassin, Henry Salvador, Zaz ir kitų autorių bei žinomų atlikėjų dainos.

Rugpjūčio 31 d. paskutiniame vasaros renginių ciklo koncerte karaliaus rokas. Česlovas Gabalis ir grupė „Pelenai“ pristatys koncertinę programą „Bryan Adams Project“. Jie kiekvienam klausytojui leis pasijusti lyg tikrame atlikėjo Bryan Adams koncerte. Šis projektas labai greitai pelnė plataus gerbėjų rato pripažinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valerija

Valerija portretas
Skaudu žiūrėti į Pažaislio bažnyčios pastatą ,nusiuręs,papilkėjęs,tiek metų žadama,zadama atrestauruoti šią nuostabią bažnyčią taip ir lieka apleista Gaila

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos karo lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Ovacijos dėl išaikintos žmogžudystės J. Pakėno Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių